Royally fucked

Mitt liv ligger i spillror. Eller kanske inte mitt liv direkt men min kamera gör det. Jag lyckades kombinera klant med otur idag och tappa min digitalkamera när objektivet var utfällt, rakt på objektivet. Det blev snett och slutade funka. Enligt glädjedödarna på både Fotoquick och Expert så är jag royally fucked och det kommer kosta 500 kr bara att skicka in kameran för att få ett kostnadsförslag på lagning. Sen så kommer det förmodligen ändå kosta runt 2000 kr att laga den.

Folksam informerade mig om att min hemförsäkring inte täcker tappet. Något jag hade anat. ”Du skulle haft allriskförsäkring” var vad jag fick veta. Fast å andra sidan så är det en självrisk på 1500 kr och sen så skulle jag ändå inte fått ut så mycket pengar för den så skitsamma. När jag gick in på Pixmania för att se vad jag betalat för kameran så gick det upp för mig att det var idag, 21 juni för precis ett år sedan, som jag beställde kameran. Vad är oddsen för det liksom?

Har suttit största delen av dagen och kikat på nya kameror. Som det känns nu så lutar det åt en Olympus µ 720SW som är både vattentät till tre meters djup och stötdålig. Objektivet ligger inne i kameran så min klantighet ska inte kunna orsaka en likadan skada nu i alla fall. Tillsammans med ett minneskort på en gigabyte så får jag punga ut med 3770 kr. Tack och bock. Pengar jag givetvis inte har men förhoppningsvis kommer jag få ta ett långtidslån från The Bank of Mormor, bara hon kommer hem från sitt seglande den glidaren.

Jag har förresten haft sjukt mycket besök i min blogg dom senaste dagarna. Rekordet är idag och as we speak har jag haft 539 unika besökare. Ska bli intressant att se vad siffran stannar på. Anledningen till det stora besökarantalet är mitt inlägg om Tone Bekkestads utvik, folk söker som galningar efter Tone.

Stackars Tone har ju nu också gått och blivit avstängd från sitt jobb på TV4 på grund av utviket (om man ens kan kalla det för det) skriver både Expressen och Aftonbladet. Det känns som TV4 drabbats moralpanik i frågan. Riktig löjligt agerande. Om jag inte är helt ute och cyklar så har väl flera av TV4s tjejer synts lättklädda i diverse tidningar, Petra Nordlund och Josefin Crafoord t.ex. Vad är det som gör att just Tone drabbas hårdare än dessa damer. Tones chef Kinna Bellander säger i Aftonbladet ”De här bilderna just nu gör att man kan förknippa nyheterna på ett sätt som inte stärker trovärdigheten.”


Inmate 6260: T. Bekkestad.

Representanter för Kanal 5, SVT och TV3 säger i Aftonbladet att de skulle agerat som TV4. Noterbart är alltså att samma kanal där Jessica Lindgren spatserade omkring naken i över 100 dagar skulle stängt av en programledare om man kunde anat ena vårtgården.

Nu är det inte bara Anna Lindmarker som blivit royally fucked på TV4, nu kan också Tone Bekkestad läggas till den listan.

 • En sån kamera ska jag också köpa ju! Ska du också ha en rosa? ;]

 • Carin > Om The Bank of Mormor vägrar mig ett lån blir det ingen kamera överhuvudtaget. Men förhoppningsvis gör hon inte det och då blir det en blå. Att du skulle välja en rosa var väl inte årets skräll precis 😉

 • Tone hade charmigt håriga armar på bilden!!

 • Fettet > Det måste varit armarna hon syftade på när hon sa i Aftonbladet att bilderna i Slitz var manipulerade.

 • min vän Tolvan brukar ta med sin digitalkamera på div. luftfärder. Sist han tappade den klämde alla ur sig ett unisont ”åååååååååå”. Men han lugnade oss med: ”Det är inte första gången, det är bara att använda lite våld och bryta tillbaka objektivet” och ”brytbryt” så gled objektivet snällt in på plats igen. (och sen ut. dvs den funkade igen)

 • robrunsthlm > Jag bröt jag också men det gick desto sämre för mig. Det var omöjligt att få det på plats så till slut skruvade jag upp den och testade men inte ens då gick det. Jag får ställa in mig på att köpa en ny tyvärr. Just nu lutar det mer åt en Samsung Digimax i6 men jag kan hinna ändra mig.

 • typiskt med kameran! här har du en till som lyckats klanta sig. tappat den i golvet så att batteriluckan har gått sönder på ett litet, litet ställe. Men det lilla stället gör att luckan inte fäster och eftersom den är i botten på kameran ramlar alltså batterina ut. Inte nog med det, jag har lyckats med samma sak två gånger. Första gången fck jag den lagad, nu andra gången har kan jag inte längre lämna in den grats utan får betala massvis, så har kört en nödlösning med silvertejp runt halva kameran. Lagom snyggt ;P

 • 1) Jag har också tappat min kamera. Känns riktigt sugigt. Letar också ny. Lånar i The bank of Mor.

  2) Att Tone blivit avstängd är så otroligt dumt att jag inte orkat uttala mig om saken ännu. Jag finner inga ord. Herregud. Men jag är helt klart på Tones (och SLITZ!) sida. Som resten av sverige verkar det som?

  3. Trevlig midsommar!

 • Gabbi > Dyra digitalkameror är som gjorda för att tappas i golvet. Jag älskade verkligen min kamera också, var FRUKTANSVÄRT nöjd med den och den följde med nästan överallt.

  Om jag ska försöka se något positivt med allt så var det att jag använde den väl i ett år innan jag lyckades paja den.

  Susanne > 1) Hur mycket är du beredd på att lägga på en kamera? Själv har jag hittat en 8mp Sony som jag nu funderar att slå till på. Har inte fått tag på den seglande VDn i The Bank of Mormor än så jag vet inte hur det går med lånet. Hänger bara på henne nu.

  Kameran jag hittat heter förresten Sony Cybershot DSC-W100 och kostar 3299 på Pixmania.com.

  2) Det är sjukt att Tone blev avstängd. Riktigt jäkla idiotiskt, panikhandling av TV4.

  3) Midsommaren var bra, dagen efter var jag sjukt sliten men det är väl sådant man får räkna med när det är midsommar. Var din midsommar fin?