Dexter

Jag har nämnt serien Dexter lite i förbifarten tidigare här i bloggen. Nu har jag sett klart hela första säsongen. Dom tre första avsnitten gillade jag, det var helt ok underhållning. Lite mord, lite blod och lite sol. Sen tog det fart och serien gick från ”rätt bra” till ”fantastisk”. Michael C. Hall, som hade en av huvudrollerna i min absoluta favoritserie Six Feet Under, är makalöst bra som Dexter.

Dexter jobbar hos Miami-polisen som expert på blodstänksmönster. Vad ingen vet är att Dexter på sin fritid mördar brottslingar han tycker har kommit undan lagen för lätt. När en annan mördare börjar härja i Miami och lämnar styckade kroppsdelar från prostituerade, helt tömda på blod, känner Dexter en samhörighet med mördaren och en utmaning från en likasinnad.

Säsongsavslutningen var sjukt spännande och jag ser verkligen framemot säsong två.

För er som inte vill befatta er med ”alternativ distribution” så börjar Dexter sändas på Canal Plus i januari. Se!

 • Ylva

  Den serien måste jag helt klat se! verkar härligt sjuk 🙂
  Har du sett Heroes nånting? det är serieknarket som går friskt här hemma för tillfället.

 • Ylva > Ja, jag tror du skulle gilla Dexter skarpt!

  Har inte sett Heroes, men Kattis och Pär har snackat om den så jag ska väl ta och kolla in den vid tillfälle. Har än inte hört något negativt om den.

 • Det var väääälidgt nära att Melvin fick heta Dexter 😀

 • Kattis

  Jag har vääääldigt svårt att tänka mig att jag eller Pär har sagt något om den med tanke på att jag aldrig har hört talas om den? Så säg, vad är detta för serie? Jag har Battlestar och Supernatural abstinens!

 • Oh nu vill jag ju så klart ha med länken också (glömde det i förra inlägget)

 • Jenny > Vad kul att du tittade in här! Både Melvin och Dexter är fina, ovanliga namn.

  Nu ska jag ta och kika in i din blogg lite!

  Kattis > Jag blandade ihop Heroes med Supernatural!

  Vi har tre osedda avsnitt av Battlestar, sen får vi vänta till januari eller om det var februari på fortsättningen.

 • 21 januari. Jag räknar ner dagarna.

 • Ja, Dexter var en mycket trevlig ny bekantskap…