Fotoutflykt

Den kalla dagen bjöd på en fotoutflykt för min del tillsammans med Anna och Mattias. Tyvärr kunde inte Tove följa med som låg hemma och var sjuk.

Vi åkte ut till Oset (tror jag att det hette). Mattias har precis köpt en ny digital systemkamera så det var dags att inviga den. Hans Pentax K10D var riktigt snygg och stabil och tog riktigt bra bilder.


Anna och Mattias på väg.


Mattias fotade för fullt och verkade riktigt nöjd med kameran.

Det var fruktansvärt kallt och blåste rätt ordentligt när man kom ut på dom öppna ytorna. På halva vägen fanns dock en stuga man kunde gå in och värma sig i. Tydligen är Oset en plats som många fågelskådare brukar komma till och vi lyckades faktiskt se en stor häger (tror jag). Tyvärr lyckades jag inte få en bra bild på den. Vi lyckades också se ett rådjur som jag däremot fick med på bild.


Rådjuret stod utanför stugan och åt av fågelmaten på marken.

Förresten: Nytt för bloggen är att jag numer använder mig av etiketter eller ”tags” som det också heter. Det betyder att till varje inlägg kan man hitta inlägg från andra bloggar som är märkta på samma sätt som mina. Jag använder mig av bloggar.se och deras etikettlänkar.

 • Svar på kommentar: Ja, det verkar vara din film lista – coolt ju 🙂 Men det var inte från din sida som jag hittade den, så den verkar ha spridit sig endel (vilket listor har en tendens att göra 🙂 )

  Fina vinterbilder du hade i detta inlägg förresten.
  Ha det fint!

 • Fina bilder! Puss!

 • Tack, kul att ni gillar bilderna!

 • riktigt jättefina bilder =)
  Försökte sj med två stycken rådjur jag såg härromdan men dom var så livliga så man hann inte alls =) men du lyckades jättebra

  Hälsa Jullu Bully om du pratar me henne nått föresten =)

 • Malle > Tack! Anledningen till att jag lyckades få så skarpa bilder var att vi stod inomhus och inte skrämde rådjuret.

  Jag ska hälsa Jullan nästa gång vi träffas. Det är alltför sällan jag pratar med henne nuförtiden 🙁

 • mh, det är samma här. Efter storbråket förra året har jag bara pratat med henne ett fåtal gånger. Vi är ju vänner och allt igen, men men…miss her. Saknar faktiskt alla de gamla tiderna med syrrorna dina å Ingela…fina minnen!

 • Malle > Det är inget bråk som ligger bakom att det var ett tag sedan jag och Jullan pratades vid, det blir bara långt mellan gångerna tyvärr. Synd är ju att hon bor så långt bort också. Bodil var det ett tag sedan jag pratade med också, för att inte säga träffade! Det var jättelängesen.

 • björn, det jag menade var att det blev storbråk mellan henne och MEJ :p

 • Pingback: MONO | www.bjornolsson.se » Naturreservatet Oset()