Rondellkuken är här!

Jag antar att dom flesta tidigare hört talas om rondellhundarna som har kunnat hittas lite varstans i landet i diverse rondeller. Nu när snön äntligen fallit över Sverige har kreativiteten ökat och nu har nästa steg i kapitlet ”rondellhundar” skrivits. Vid Örebro universitet kan nu nämligen en stor ”rondellkuk” skådas. Dessutom med en rondellhund ståendes på ena pungkulan.


Stolt och ståndaktig står den vid Örebro universitet.

Nu är det bara att vänta på att rondellkukarna ska börja dyka upp på andra orter. Rapportera gärna in om ni sett en rondellkuk någon annanstans.

 • Haha! Humorn har inga gränser

 • Elvis

  Ja det är kul att rondellprydnaderna breddar sin genre! Jag lade mig naken i götarondellen för några timmar sedan.. det borde väl räknas som en rondellkuk!?
  av förklarliga själ (jag har väldigt liten snopp) vill jag inte att bilden läggs upp här på bloggen, så jag skickar den till dig privat Björn.

 • Elvis > Det borde absolut räknas som en rondellkuk. Storleken spelar ju som bekant ingen roll (or so they say, dom små lögnarna.)

 • Elvis

  Ja alltså.. jag vill gärna tro dem.. men när ”storleken har ingen betydelse” följs av ett hysteriskt asgarv är det svårt att ta dem på allvar.. =/

  Men i detta fall är det ju som sagt mer en fråga om det är en kuk eller inte.. och det är jag rätt övertygad om att det är!

 • Kuk som kuk som jag brukar säga.

 • Haha!

  I lördagskväll på väg hem från en kompis så gick vi i snöfallet bland alla parkerade bilar på gatan. Jag sade jag till min flicka ”Det är så vacker med all snö. Bilarna blir så fluffiga med all snö på sig…”. Bilen efter jag sade det hade en jättekuk på motorhuven a la den bilden du postade… 🙂

 • Elvis

  Tove-> Det där var fint sagt tycker jag! kuk som kuk!

 • e

  I Rågsved står en björkstock med en röd luva. Man vet ju aldrig om det är en kuk med nedgrävda kulor och maskering. Den ler glatt åt en när man rondellar förbi iaf.