Högskoleprov och påskris

Likt många andra gjorde jag igår högskoleprovet. Det var min första gång och jag blev riktigt nöjd med resultatet. 93 rätt vilket enligt senaste normeringen skulle innebära en poäng på 1,6. Mindre nöjd blev jag när jag rättade provet och insåg att jag helt missat en engelskadel som jag dessutom skulle haft alla rätt på. Något som skulle inneburit 4 poäng till och som i sin tur skulle inneburit ett resultat på 1,7 enligt förra normeringen. Direkt efter provet som hade startat 8:30 på morgonen åkte jag till Sparbanksbörsen i Fjugesta för att köra föreställningen. När jag kom hem vid 22:30 var jag riktigt mör men möttes av en glad och stolt Tove som dessutom köpt tårta för att fira det bra resultatet i mitt prov. Sanningen är att utan hennes tips skulle jag inte fått så bra på provet. Vi hade en genomgång med tidigare prov och hur jag borde lägga upp det vilket hjälpte mig riktigt bra!


Detta väntade mig när jag kom hem. Underbart.

Idag har vi båda varit lediga och strosat iväg på en långpromenad. Vi gick längs med Svartån borta vid Rosta, solen sken, fåglar skränade och livet kändes riktigt bra. När vi kom hem var vi ambitiösa och klädde vårt påskris med lite fjädrar och små ägg. Helgen har varit riktigt fin och allt känns på topp nu när det blivit ljust igen.


Svartån.


Fåglarna flög och skränade över oss.


Vårt fina påskris.

 • Grattis Björn!
  Jag fick 1.0 på mitt första försök, vad nu det tillför historien.

  Men men, vi hava alla Tove mycket att tacka!

  Jag gillar måsen btw.. och påskriset.

 • Eric > Tack, jag är skitnöjd men det gnager på mig som sagt att jag helt missade den där delen som kunde gett 1,7!

  Förresten, vi ska iväg och grilla i Karlslund på fredag. Häng på om du hinner (hörde att du kommer till Örebro då)!

 • Grattis för resultatet. Vad är planerna i framtiden? Jag minns att du sa nått om engelskalärare eller så. Jag har uppdaterat reima.nu med lite smått o gott. (dagbok o vänner som äter korv)Har inte haft lust och ork på ett tag nu men nu har den återfunnit sig. Ha det gött mannen!!

 • Fina bilder!

  Många som grillar här verkar det som, luktar grill var man än går 😉 Men det är trevligt.

 • Reima > Jag tror jag skippar lärarspåret ändå och satsar vidare inom den grafiska branchen. Måste ju syssla med något jag verkligen brinner för känner jag!

  Mattias Wirf > Tack så mycket! Ja det börjar bli jobbigt att gå ute nuförtiden med allt grillande. Man blir ju hungrig när man sätter foten utanför dörren!