Fujiya & Miyagi

Ni kommer kanske ihåg min lista över världens tio bästa musikvideor? På åttonde plats fanns LEGO-videon till The White Stripes låt Fell in Love with a Girl. Mycket cool video gjord av Michel Gondry. Nu har jag snubblat över en ny mycket cool video som påminner väldigt mycket om den, men denna gång är det tärningar istället för LEGO. Bandet heter Fujiya & Miyagi och låten heter Ankle Injuries. Regissören heter Wade Shotter.

För er som vill fördjupa er i Michel Gondrys videor så finns det en DVD som heter The Work of Michel Gondry som har massa musikvideor. Den ingår i en serie som heter Director’s Label där det bland annat finns dvder med Chris Cunninghams, Spike Jonzes och Anton Corbijns videor.

  • Michel Gondry, en imponerande samling musikvideor han har bakom sig. Några av mina favoriter.

    Foo Fighters’ Everlong och Björks Bachelorette. Och så vidare. Inte illa.
    Den DVD:n ska jag nog lägga vantarna på!

  • Och så ska man ju inte glömma bort hans fina filmer; ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind” och ”The Science of Sleep”

  • Eric > Kolla in cd-wow.se för billigast pris på den där dvdn!

    Janne > The Science of Sleep avskydde jag. Jobbig quirkyprettofilm! Eternal Sunshine of the Spotless Mind är däremot en av mina absoluta favoritfilmer. Den älskar jag gränslöst. Allt är perfekt i den, musiken, stämningen, skådespelet. ALLT!

  • Ja just det, jag skulle tipsa dig om den här sidan om jag inte redan har gjort det.