MacGyver the iMac är här

Idag var den äntligen här. Efter att spenderat tid i Shanghai och Holland dök min nya iMac, som jag valt att kalla för MacGyver, upp vid min dörr. Jag började ivrigt packa upp den, men inte så ivrigt att jag glömde att dokumentera allt.


Den vackra lådan.


Kikade man inne i boxen såg det ut så här.


Detta vackra X mötte mig när jag startade datorn.

När datorn stod på skrivbordet började överföra inställningar och filer från min gamla G4. Allt gick bra förutom att alla filter till Photoshop försvunnit och att det inte gick att ”spara för webben”. Därför kan detta inlägg verka lite segladdat för er som sitter med långsammare uppkopplingar. Då filerna och inställningarna var på plats installerade jag Boot Camp, partitionerade hårddisken, och installerade Windows Vista.


Jag installerade VistaMacGyver.


Frontrow är så fint.

Nu ikväll såg jag även till att bli pro-medlem på flickr vilket innebär att jag har obegränsat med utrymme och album där nu. Kolla gärna in fler uppackningsbilder om ni gillar sånt (om ni är nördar som jag med andra ord).

flickr: Uppackningsbilder på iMacen.

 • Hmm … smitta ned en Mac med Windows. Kan fortfarande inte smälta det där riktigt 😉

 • Nu blev jag lite avis. Fin! Jag skulle nästan vilja uppgradera min iMac från förra året … men det vore ju bara dumt. Nästa steg blir ju i alla fall att inskaffa Leoparden i oktober.
  Grattis i alla fall, till datorn!

 • Thomaz > Tro mig, det kändes mysko för mig att sitta och installera Windows. Men men, det kan vara bra att ha för program som inte finns till Mac eller till spel.

  Janne > Den är mycket mycket fin. Jag känner mig sannerligen lycklig just nu (det gjorde jag visserligen innan också, men nu lite mer!)

 • Gratulerar. Jag sitter fortfarande och hoppas på en uppgradering av MacBook, så att jag inte känner att jag gör ett ”nerköp” när jag handlar den.
  Du vet inte hur det ligger till med Leoparden? Kommer du få det när det väl släpps?

 • Stort grattis till en fantastisk maskin! Jag blir avis.

  Nu kanske du kan släppa det där med att skala ned bilder och låta flickr göra det åt dig? Du uploadar bilden som vanligt, besöker dess url och klickar på ”all sizes”, väljer den storlek du vill ha på bilden, markerar koden i rutan under texten ”1. Copy and paste this HTML into your webpage:”, kopierar och klistrar in i ditt inlägg i kod-läge.

  Tada!

  Hej!

 • Patrik > Jag har inte hört något om Leopard. Killen jag snackade med på Apple trodde dock att jag antingen skulle få det eller få det starkt rabatterat, men inga klara besked än dock.

  Henrik > Njae, jag tänker fortfarande fixa med bloggbilderna i Photoshop och sedan ladda upp dem via WordPress på min server. Jag vill ha alla bilder kopplade till mina inlägg på samma server som inläggen ligger på.

 • MacGyver är ju vansinnigt vacker!

 • Eric > Ja det är en riktig skönhet! Jag är stolt och lycklig.

 • Grattis till utökningen.. först får Chrille barn och nu du. (typ)

 • å vilken snygg 🙂

 • Aj, aj aj. Det verkar bara vara datorer inköpta efter 1 okt som man får det nya Leopard i efterhand till.
  http://www.tuaw.com/2007/10/16/mac-os-x-up-to-date-covers-machines-bought-10-1-thru-12-29/

 • Patrik > Åh vad synd! Nåväl. Det får väl lösa sig på något annat sätt helt enkelt.

 • Pingback: The World According to Patrik » Blog Archive » En MacBook beställd..()

 • Pingback: The World According to Patrik » Blog Archive » Macallan the MacBook är här()

 • Pingback: MONO | www.bjornolsson.se » Sammanfattning av 2007()

 • Grymt snygg dator! Jag funderar på att köpa senaste iMac! 🙂 Är grymt trött på PC. Tror du att det går att spela ”The Sims 2” på den utan problem? 😉

 • Bimbo Boy > Ja den är fruktansvärt snygg! Det går alldeles utmärkt att spela Sims 2 på den då det spelet finns till Mac. Sen går det dessutom att installera Windows på de nya macarna så man kan köra både Windows och macens operativsystem. Det innebär att du kan spela massa spel som finns till Windows också.

  Jag kan verkligen rekommendera dig att köpa en mac. Lycka till!

 • M

  Vad använder du Windows till på macen? Jag kör Windows XP genom Fusion på min för WLM, tycker inte riktigt Adium är bra nog.

 • M > Jag använder Windows-partitionen praktiskt taget enbart till spel nuförtiden. Dessutom har jag bytt från Vista till XP. Det flyter på betydligt bättre då.

  Går inte datorn tyngre och är det värt det för att köra Messenger via Windows bara? Vad har du för Mac?

 • M

  Fördelarna överväger nackdelarna! Filöverföringar P2P istället för adiums som tar omvägen via messenger-servern, ljud- och videomöjligheter istället för bara text, och så vidare.

  Jo, den går tyngre, men min C2D X7900 på 2,4Ghz tickar på 😛 Den näst nyaste iMac-modellen med andra ord; benämnd som ”The Mid 2007 iMac” av Apple.

 • Den är riktigt snygg

 • Pingback: En MacBook Air är beställd | Björns blogg – www.bjornolsson.se()