Nya iMacen är här

Nu ikväll visade Steve Jobs upp de efterlängtade, omryktade nya iMacarna. Eftersom jag sitter på en sex år gammal Powermac G4 733 mhz hade jag sedan flera månader tillbaka beslutat att köpa en ny dator. Min glädje är givetvis gigantisk över att jag väntat och inte köpt den gamla iMacen. Imorgon ska jag ringa Apple och lägga en beställning på 20-tummaren, den lite vassare varianten. Anledningen att jag inte beställer den nu ikväll över nätet är att jag inte fått något studentkort än och därmed inte kan få studentrabatten. Dock skulle det gå att ordna på annat sätt sa en kille på Apple Store jag snackade med för någon månad sedan.

Priset för den nya iMacen jag bestämt mig för är 13 495 kronor. Med studentrabatten blir det 12 145,50 kronor. Jag kommer ta det hela på avbetalning över 36 månader så säkerligen kommer det tillkomma massa avgifter som nog gör att jag ända hamnar på ett totalt pris nära de 13 495 kronor den kostar från början.

Spana gärna in de nya skönheterna här.

[poll id=6]

 • Mikael

  Det kommer nog bli mer än 13 495:- i slutändan om du tar det på avbetalning, räkna med att det kommer att bli 2 000 till 3 000:- i ränta och avgifter. Allt beroende på var du får för lånevillkor och ränta.

 • Jag vill ha … synd att jag redan har den numera förra modellen, som bara är ett år gammal.

 • Yashar

  Snacket hade ju varit i nätet ganska länge nu och någon sent kväll igår hann och ”läcka” ut specifikationerna till pressen… men det enda jag inte vet är om de är på något sätt ”reserverade” för Leopard eller inte… något du vet om möjligtvis (är ju pc användare så hänger inte helt med om du förstår)??? 🙂

 • Mikael > Apple samarbetar med någon firma som ger en räntefri avbetalning. Givetvis tar de igen det med råge med ”uppläggningsavgifter” och annan fjanteri. Men så brukar det alltid vara.

  Janne > Förra modellen är ju skitfin den också och kommer ju hålla ett antal år till framöver. Men så är det ju, så fort Apple släpper något nytt vaknar habegäret till liv.

  Yashar > Jo det har snackats mycket utan att något hänt förrän nu. De är ju inte ”reserverade” för Leopard utan släpps nu på en gång. Leopard släpps ju först i Oktober.

 • Yashar

  nä… menade snarare om man får fri uppgradering från OsX till Leopard om man köper de nya imac??? 🙂

 • Pär

  Brukar vara så att man får uppdatera till kommande OS för ett par hundra om man köper datorn inom 3 månader före OS:et är släppt..

 • Yashar

  tack för infot man… 🙂

 • Ge mig en?!!!

 • Nu vill vi ha en MacBook Pro Mini 🙂
  Det är en av sakerna jag saknar i deras uppsättning av datorer.

 • henrik > Ah, det berömda ha-begäret efter en Apple-lansering 😉

  Patrik > Det ryktas ju att det ska komma en pytteliten supertunn och jättelätt laptop. Det borde ju vara perfekt. Skulle nog bli en storsäljare.