Är du en blek Darth Vader?

Ni som besökt min blogg tidigare har kanske märkt en skillnad mot hur det var förr. Bortsett från att bloggen har en helt annan look och att det finns en del nya funktioner så har jag aktiverat en funktion som gjort att en del besökare som kommenterat fått snitsiga bilder intill sina kommentarer medan andra besökare får nöja sig med en blek bild på Darth Vader.

Funktionen heter Gravatar och lägger till en liten avatar (Gravatar står för Globally Recognized Avatars) intill kommentaren. De som kommenterar och är medlemmar på Gravatar får sin fina lilla bild publicerad i bloggen medan de som inte är medlemmar istället får Darth Vader. Nu är det givetvis inte bara min blogg som använder sig av gravatarer. Det finns massor av bloggar där ute som har denna funktion så om du kommenterar i en blogg som använder sig av gravatarer och skriver med din mejladress så hämtar bloggen automatiskt din lilla bild och adderar den till kommentaren.

Så, för att slippa att vara känd som en blek Darth Vader i min blogg så rekommenderar jag ett medlemsskap på Gravatar.com. Det är gratis och bloggvärlden blir en mycket vackrare plats. Kolla in skillnaden!

 • Fiffigt du … kan det vara så att det är en liten plug-in som behövs?

 • Janne > Förut behövdes en plugin men om du har senaste versionen av WordPress installerat så behövs inte ens det. Automattic, företaget bakom WordPress, köpte nämligen upp Gravatar för ett tag sedan och har numer det inbyggt i systemet. Dock måste du anropa funktionen i ditt WordPress-tema. Kika här så hittar du instruktioner till hur det går till och hur du kan modifiera funktionen.

 • Vet du om det går snabbare att få in sin Gravatar nu för tiden? Min tog en evig tid att få godkänd, så lång tid att när den väl blev godkänd så var det dags att byta 😉

 • Mattias Wirf > Nuförtiden blir Gravataren godkänd på en gång. Så det är bara att köra på. Den brukar synas cirka fem minuter efter man bytt 🙂

 • Diz

  Jaha, ja man får väl prova då.. blev det fint?

 • Äntligen funkar avataren, det gick ganska fort och jag är mycket nöjd.

  Bloggvärlden har blivit lite vackrare.:D

 • Diz & Eric > Mycket vackert! Min blogg nådde nu nya höjder!

 • Bra jobbat Björn! Regga mig precis 🙂 Nu när Gravatar blir mer eller mindre standard på riktigt så får man väl ta sig i kragen och lägga in det på sina egna bloggar…

 • Pingback: Gravatar och ny WordPress i Davids arkiv()

 • David > Har man plats för en gravatar i sin blogg tycker jag helt klart man ska ha det. Det gör bloggen lite roligare och det är ju lite extra kul för dom som kommenterar också 🙂

 • Pingback: Wordpress 2.5 | MONO | www.bjornolsson.se()

 • Blir o installera gravatar plugin på min sida också när jag hitta hit, denna kommentar är mestadels för att testa om den för mig.

 • Pingback: Gravatar | jani.pccnet.se()