Galleri med sex bilder

Jag rundar av denna vecka med att slänga upp lite bilder mest för att än en gång få använda mig av den nya galleri-funktionen i WordPress. Gemensamt för alla sex bilder är att de är tagna på eller alldeles i närheten av de två kullarna i närheten av där vi bor, Sörby-kullarna. Givetvis har jag petat med lite HDR-bilder!

 • Vissa bilder bör ej läggas upp i din blogg, särskilt de där jag ser ut som en raggare/påskkärring/galning. Å andra sidan ljuger aldrig kameran!

 • Trevliga bilder.

  Jag har haft lite problem med gallerigrejen, tydligen är det något som gör att adminfunktionen inte fungerar för vissa klienter och OS. Jag har ju eget galleriscript istället iof 😉

 • Hoi Björn!
  Jag är en vän till Aaron som snubblade över HDR-foto från din sida. Snygga bilder!
  Men, hey, till problemet. Jag får inte bilderna att funka som jpeg när jag sparar om dem i photoshop. De blir bara enfärgade eller randiga. Como? Hur gör man? Hjälp?
  Tack på förhand // Nils

 • Nils Engvall > Vad kul att du gillar bilderna! En sak som jag inte förstår: Är det mina bilder du inte lyckas spara om eller är det egna HDR-bilder som du inte får till JPG?

 • Åh, förlåt min otydlighet. Jag får inte mina egna bilder till jpeg. Läste någonting om att mappa(?) färgerna eller något sånt… hilfe?

 • Nils Engvall > Ja Tonemap heter det och det är vad du måste göra för att man ska kunna se bilderna ordentligt på skärmen sen. En HDR har för stort färgdjup för att en skärm ska kunna visa det korrekt. Så, mina HDR-bilder du sett är inte egentligen längre HDR eftersom jag gjort om dem till vanliga 8-bitars bilder. Så, googla HDR tonemap eller nåt liknande så kanske du hittar en tutorial.

  Det är även i Tonemappingen du kan ställa in mängder av olika inställningar för att få bilden se ut som den ska.

 • Tack och bock! Ska nog finurla upp en bild på nån sida så du får se om du känner fört. Ska bara lyckas få till det ordentligt först =)