Karlstad utan sol


Torget i Karlstad. Det ser inte så speciellt inbjudande ut.

”Solen skiner alltid i Karlstad brukar det sägas. Det fick jag och Tove idag erfara att det inte alls stämde. Imorse begav vi oss med buss till Värmlands största stad för att ”känna in” stället lite. Det är snart dags att söka utbildningar till hösten och det kan nämligen bli aktuellt med Karlstad för oss båda.

Det blötsnöade lite charmigt på oss imorse när vi cyklade iväg till stationen för att sätta oss på bussen i en och en halv timme till Karlstad. Väl framme så regnade det och snöade på oss. Kallt och eländigt var det. Dock tyckte vi staden verkade riktigt trevlig och gick runt och kollade i ett gäng affärer och köpcentrum. Vi passade på att luncha lite i vad som måste vara stadens största galleria, Mitt i stan. Naturligtvis hanns det med en del shopping för oss båda också och resultatet av mitt shoppande kan ni se nedan.

 1. Vårjacka, Stadium. 249 kr.
 2. USB-hubb med sju portar, Kjell & Co. 299 kr.
 3. Påse med Prince Wladimir-té från en liten charmig choklad och té-affär. 5 kr.

En annan riktig höjdare med Karlstad var att där fanns ett Apple Center. Något jag saknat från tiden i Gävle. Givetvis slängde jag mig in och kikade och pillade på prylar när Tove till bådas vår förtjusning upptäckte två stycken MacBook Air. Datorerna var ruskigt vackra, tunna och lätta och det där välkända ha-begäret sög till lite i magen på mig.


Jag har sagt det förr och säger det igen: Apple kan verkligen det här med design!

Trots att jag kan motivera mina flesta prylköp är det dock helt omöjligt att motivera köpet av en MacBook Air (sen finns det verkligen inte pengat till det heller för den delen). Så en MacBook Air får bli någon gång i framtiden då jag behöver en (eller har pengar till en). Håll med om att den är ruskigt vacker dock!

Vi hittade också en Myrorna-butik och strosade omkring ett bra tag bland gammalt porslin, unkna kläder och annat krimskrams. Inspirerad av sajten Katastrofala omslag dök jag ner i vinylsamlingen i hopp om att hitta en höjdare och mycket riktigt fick jag napp. Spana in Max Fenders-omslaget här till vänster och håll med om att det är helt underbart!

Vid fyra-tiden stängde de flesta butiker i centrum och det var dags för oss att åka hem igen. Vi kände oss båda nöjda med dagens shopping och rätt nöjda med Karlstad (trots utebliven sol). Nu är det svåra val som ligger framför oss angående studier, men vi hoppas att det kommer lösa sig.

 • Sådana skivomslag görs inte numera… tyvärr.

 • oj, näe det hade jag ingen aning om. där ser man! vilket par dom måste ha vart. synd på så rara ärtor att det inte höll då.

 • Eric > Nej det är tragiskt! Mer sådana skivomslag! Men det finns ju knappt fula artister längre. Ser man inte ut som en fotomodell får man inte släppa skivor. Tråkigt.

  ellen > Japp. Tror dock båda är lyckliga med nya partners nu dock. Stod en del om deras förhållande i nåt gammalt nummer av Sonic.

 • Otur att ni var här enda dagen utan sol 😉
  Mitt-i-city är det näst största (men det största inne i city) Bergvik (www.bergvik.se) som ligger i utkanten mot Oslo är större. Där ute ligger även Ikea och Biltema.
  Välkomna till Karlstad om det skulle bli så!

 • Mia

  Karlstad är en kanonstad, det är bara dialekten man kan vara utan! 🙂 Jag har ju pluggat där i tre år, och skulle gärna avverka tre år till 🙂

 • Daniel > Ni kan ju inte hålla på med falsk marknadsföring i Karlstad! Säger ni att ni alltid har sol så ska ni ju banne mig alltid ha det också! 😀

  Mia > Hur är universitetet? Håller det bra klass? Är det fint?

 • Mia

  Ja det tycker jag att det är, speciellt biblioteket är kanonbra tycker jag! Där har man spenderat många timmar och haft väldigt roligt trots tentaplugg 🙂

 • Har fotobevis, bara massor av sol 🙂