Violet Hill

Det är inte riktigt ok att gilla Coldplay. De gör alldeles för ”svulstig” musik, är för mycket mainstream, för mycket spelade i Scrubs, för mycket ihop med Gwyneth Paltrow (åtminstone en bandmedlem) och för okreddiga för att de ska gå hem hos indiekidsen. Det är dock inget som jag bryr mig om och jag tycker att Coldplay är ett ruskigt bra band. Jag njöt i stora drag av att se deras konsert i Globen i slutet av 2005.

Deras senaste skiva hette då X&Y och var och är väldigt bra. Förmodligen deras vassaste platta av de tre de har släppt. Nu är det snart dags för skivsläpp igen. 16:e juni kommer Viva La Vida or Death and All His Friends. Första singeln släpptes igår för gratis nedladdning. Den kommer finnas under en vecka att ladda ner från Coldplays hemsida och jag tycker det låter riktigt bra!

Ladda ner ”Violet Hill” här:

Recensioner:

 • Pär

  Vad är det för muppar som inte tycker det är ok att gilla coldplay? Och vad för musik tycker dessa mystiska människor att det är ok att man lyssnar på?

 • Jag tycker att Coldplay är helt okej … och det är okej att andra gör det också.

 • Pär > Det brukar vara kreddiga musikrecensenter och indefans som ger Coldplay kängor för att de är för ”arena-rockiga”. U2 brukar få samma känga. Vad som är ”rätt” att lyssna på är oftast något band som inte är för stort och som har en sound som låter nästan som det är på demo-stadiet. Exempel på band kan vara t.ex The Magic Numbers, Kings of Convenience och El Perro Del Mar. Indie-mys typ. Svulstigt får det aldrig vara.

 • Cucumber

  Hej
  Violet hill verkar vara lovande. Gillar Coldplay och instämmer att X&Y är bästa hitills. Svulstigt är aldrig fel.
  Må gott
  C.

 • Låten är nu nedladdad, har inte lyssnat än, men ser fram emot det.

  Och jag vet inte riktigt vad det är med vissa indiefans. En del är så jävla elitistiska och fjantiga att jag inte pallar med det. Har nog varit på en fest för mycket med namedroppande av obskyra indieband. Och då betraktar jag ändå mig själv lite som indiefan…

 • Jens

  Läste Markus Larssons recension i Aftonbladet. Antingen är han ironisk eller så klarar han inte av sitt jobb. Eller ska man behöva tala om att texten handlar om meningslösa krig utan vinnare.
  En banal text som handlar om att sitta i snön med sin fru/flickvän…vem fasen skriver en sån text förutom Per Gessle?
  Förövrigt en väldigt bra låt.

  Jensa