Från PSP till XBOX 360

Jag och PSP:n har gått skilda vägar. Det har inte blivit så mycket användande av den vackra lilla handhållna konsolen sedan jag köpte min iPod touch. I söndags tog den sina spel, sitt minneskort och sin väska och flyttade in hos sin nya ägare. Jag fick en tusenlapp för hela paketet med minneskort på 4 GB, fyra spel, väska och putsduk. Dessutom var det några veckors garanti kvar på den så killen som köpte den gjorde en rätt bra affär. Det kändes ändå bra att sälja hyfsat billigt då det var en liten kille på 10-11 år som sparat ihop egna pengar som köpte den. Hoppas han får stor glädje av den.

Dessa pengar (plus lite mer förstås) är nu tänkt att gå till en XBOX 360 istället. Förutom att sitta och spana efter annonser på Blocket har jag faktiskt satt in en egen också. Den kan man hitta här. Om du har en XBOX 360 till försäljning eller känner någon som har det, kontakta mig genom att slänga iväg ett mejl till bjorn [at] bjornolsson . se.

De kriterier som gäller för att jag ska vara intresserad av köp är att det är en XBOX 360 Premium (den med 20 GB hårddisk) eller bättre. Dessutom ska det vara en modell med HDMI-port. Priset ska inte heller överstiga 2500 kronor.

Ett spel jag planerar att köpa rätt omgående är Grand Theft Auto IV då det verkar rätt fantastiskt, i alla fall för en GTA-fantast som jag.

Ett annat rätt givet spel som säkert kommer införskaffas är något FIFA-spel. Dock känns det inte hundra att det blir FIFA 08. Förmodligen väntar jag till 09 släpps någon gång i höst. Alan Wake är ett annat spel jag ser ruskigt mycket framemot.

Nåväl, tills jag väl har en XBOX 360 här hemma får jag nöja mig med att spela Grand Theft Auto: San Andreas och FIFA 08 på min Windows-partition. Det funkar det också och lindrar suget efter 360-spelen marginellt. Tipsa gärna i kommentarsfältet om fler bra 360-spel jag bör kolla in.

 • Kan man få reda på hur du resonerade när du valde att köpa en flygplansmotor istället för en PS3? Kostnaden?

 • Patrik > Ja. Priset. Sedan tycker jag det verkar finnas lite bättre spel till 360:n även om de flesta spelen finns till båda konsolerna. Men framförallt är det alltså priset som styr. Skulle jag få en PS3 till samma pris som en 360 skulle jag nog nappa på det erbjudandet.

 • Det är klart att du ska ha en 360 – klockren blu-ray-spelare…

  Nä allvarligt, en liten pocket-disc utan direkt prestanda (ps3 har en riktig SATA-disc), taskiga nätverksmöjligheter (läs avsaknad av trådlöst), vansinnig ljudnivå, betala för online-spel (gratis på psn) och så vidare…

  Spar ett tag till och köp en ps3a. Jag är så djäkla såld på min.

 • henrik m > Jo jag har ju länge varit sugen på en PS3 också men om jag ska ha en sådan så får det bli till hösten i sådana fall. Men just prisskillnaden och att spelen är så gott som identitiska förutom att 360 verkar ha ett marginellt bättre utbud gör att det lutar åt en sådan istället.

  Dessutom känner jag 0 personer med en PS3 medan jag känner 3 med en 360, så det spelar ju också in när det gäller t.ex. online-spelande.

 • Johan

  Tips om bra spel? Det beror lite på vad du gillar, men jag kan varmt rekommendera Mass Effect (scifi-rollspel från Bioware) och Bioshock (FPS med skön atmosfär). Själv planerar jag att införskaffa GTA IV så fort alla tentor är avklarade. 🙂

 • Pingback: XBOX 360 & GTA IV | MONO | www.bjornolsson.se()

 • Tja, Pro Evolution-spelen är ju alltid värda att ha för en fotbollsnörd, men faktum är att till och med jag (som är Pro Evo-fundamentalist i nivå med de värsta Apple-freaksen) tycker att FIFA 08 är bättre än PES 2008. Så köp FIFA 08. Annars är Skate ett underbart spel. Och HALO 3! Äh, det finns så mycket bra, men ett bra fotbollsspel, det är lite som inandningsluft liksom.

 • Johan > Bioshock har jag spelat lite på min Windows-partition. Dock klarade inte riktigt datorn av grafiken men annars tycker jag det är ett GRYMT spel så det kan helt klart bli ett sånt köp!

  Petter > Jag är ju stort FIFA-fan och spelar det rätt mycket i Windows. Grymt spel! Dock tror jag inte att det blir 08 till XBOX:en utan jag väntar nog till 09 kommer.

  Jag har spelat Halo 2 i cirka en timme. Det är allt jag någonsin spelat Halo så jag är helt klart sugen på att kolla in trean lite mer. Den har ju också fått ruskigt fina omdömen!

 • Vaddå känner ingen? Jag då?? Jag känner bara en IRL-människa som har ps3, men communityn är grym. Trist att det blev 360.

  Ikväll eller i morgon förmiddag stoppar jag i min nya 250 Gb hd i ps3an. Fiiiilm.