Björn betyder ”björn”

18 juni betyder namnsdag för min del. Så stort grattis till mig och alla andra björnar som delar denna namnsdag med mig. Borg, Gustafsson och Kjellman t.ex.

Björn betyder ”björn” och jag har en helt underbar kopp hos min mormor i Hudiksvall där just den upplysningen finns. Inte nog med det, det illustreras även med en tecknad bild på en korpulent ung man med blonda lockar och rosiga kinder som står i någon sorts ”björn-pose” och vars skugga är av djuret björn.

Tyvärr har jag ingen bild på denna underbara kopp som får mig att le lyckligt varje gång och känna stor släktskap till den illustrerande blonde ynglingen. Till detta inlägg får vi därför nöja oss med en annan illustration.

Ett bra klimax på denna namnsdag vore om Sverige piskar Ryssland i kvällens EM-match.

  • Grattis i efterskott! Bättre sent än aldrig!

  • Grattis i efterskott, synd bara att fel lag piskades. Den ryska björnen kanske också firade.

  • Diz

    Jag hade tänkt att göra inbrott i din lägenhet och välta din tv i golvet och sedan, två dagar senare skicka ett sms där jag berättar att jag bara skämtade, allt detta bara för att ge dig ett gott skratt! fast sen kom jag på att det kanske vore att göra dig en björntjänst.. HA! fattar du, Björn-tjänst, björn heter ju du.. och en björntjänst, liksom. hehe