Att mobilblogga

Jag skrev ju senast om att det numer finns ett fungerande WordPress till iPhone och iPod touch. Det är ju perfekt om man vill mobilblogga.

Eftersom jag har en iPod touch så har jag ingen kamera kopplat till WordPress-programmet. Jag har dock kommit på en lösning. Jag mejlar bilder från min mobil till mig själv, sparar dem på iPoden och laddar upp i WordPress. Bökigt? Jajemen, men det funkar i alla fall.

Det blir dock lite enklare när jag skaffar iPhone!

 • Vilken fin internet-blogg!

 • Men du, funkar det inte nästan lika enkelt (eller?) att bara logga in som vanligt och blogga med WordPress via webbläsaren i iPhone/iPod Touch. Jag provade för ett tag sedan och det funkade fint … eller är det kanske ännu simplare med den där app:en?

 • Men snälla du, blogga via flickr om du vill lägga upp bilder. Ett mail till flickr (speciell adress) med ett ämne och lite text åsså har du ett blog-inlägg.

  Cheers!

 • Tove > Spank you!

  Janne > Tidigare när jag testat har det inte gått att ladda upp bilder via Safari i iPod touch. Det kan man via denna app, så det är det som är den stora fördelen som jag ser det.

  henrik m > Jag vill inte blogga via flickr. Dels för att jag vill ha mina bloggbilder på samma server som blogginläggen och dels för att bredden på flickr-bilderna blir 500 pixlar. Bredden på mina blogginlägg är 482 pixlar.

  Sen kommer jag givetvis inte hålla på att krångla på detta sätt speciellt mycket då jag om en månad ungefär kommer skaffa iPhone (när mitt nuvarande mobilabonnemang går ut).