iPhone OS 3.0

iPhone 3.0

Jag har en iPhone 3G som jag älskar mer och mer för varje gång jag använder den. Det beror till stor del på att det är en genial pryl som ger mig konstant uppkoppling till nätet och att det kommer en ständig ström av nya program och spel till den. Ikväll var det en förväntansfull kväll då Apple presenterade iPhonens nya mjukvara med versionsnumret 3.0. Trots min förtjusning över Apples telefon har den helt klart en del brister och de flesta av dessa går att åtgärda med mjukvara. Så, efter kvällens presentation, har Apple åtgärdat dessa problem. Svaret är enligt min mening ett rungande JA!

Detta var några av höjdpunkterna som Apple presenterade ikväll:

 • Push notification: Detta innebär att program kan ta emot information i bakgrunden och pipa till om något nytt hänt. Exempelvis skulle detta kunna implementeras i Facebook-appen så du blev meddelad varje gång du fick ett nytt meddelande skickat till dig.
 • MMS: Äntligen kom MMS! Det har varit skam och elände att en så avancerad telefon som iPhone inte har MMS. Förra veckan kom visserligen ett program från svenska Mobispine där du kunde skicka MMS men inte ta emot. Programmet känns rätt halvt utan push notificiations. Ikväll fick vi alltså både push notifications och MMS från Apple.
 • Klipp- och klistra: En av de mest efterfrågade funktionerna, kanske t.om. den mest efterfrågade. Det går nu alltså att markera text, klippa ut eller kopiera denna och klistra in på ett annat ställe. Bekvämt, men varför folk skrikit så högt efter detta förstår jag inte riktigt.
 • Sökfunktion: Man kan nu söka hela telefonen på innehåll, låtar, dokument, program etc.
 • Turn-by-turn GPS: GPS som kan ge instruktioner när du t.ex åker bil. ”Riktig” GPS med andra ord.

Sedan fanns det givetvis MASSOR av fler nyheter men dessa i listan ovan känns som de mest väsentliga för egen del. Uppdateringen släpps i sommar och är gratis för iPhone-användare medan iPod touch-användare (som vanligt) får betala. Jag skulle bli väldigt förvånad om det inte släpps en ny iPhone lagom till släppet av den nya mjukvaran också. Lite senare kommer man kunna se presentationen här.

[poll id=23]

Vad hade du velat sett i denna uppdatering? Lämna gärna en kommentar!

 • Stooor lycka!

 • Pär

  Coolt! Världens roligaste telefon blev nu ännu lite roligare.. Och Pär ännu mer avundsjuk på de som äger en..

 • Kattis & Pär > Ja visst var det fantastiskt bra nyheter som kom. Jag känner mig helnöjd och kan inte påstå att jag känner att jag saknar något.

  Du får tjata lite på Claes så att ni skaffar iPhones som firmamobiler!

 • Fredrik

  Visserligen kostar iPhone mer än Touch men det känns ändå lätt surt att behöva betala varje gång det blir uppgradering för mjukvaran, speciellt när det känns som man är ”tvungen” för att få ut kapaciteten. Nej jag får sälja den ena njuren på eBay och skaffa iPhone snart, det är den enda vettiga lösningen 😉

 • Fredrik > Jag hade ju en iPod touch innan jag skaffade iPhone och blev irriterad för att Apple tog betalt för uppdateringarna när de var gratis till iPod touch.

  Spana in Halebops erbjudande på iPhone. Då kanske du inte ens behöver sälja njuren!

 • Gabbe

  Riktigt bra! Längtar till sommaren ännu lite mer…

 • Fredrik

  Tack Björn för tipset! Vet inte om det är Apple själva som satt prislappen men det känns ändå bra att det inte längre blir ett Telia-monopol gällande iPhone. Verkar som jag har hittat min ”morot” för att harva igenom sommarjobbet 2009. 🙂