Barcelona visade var skåpet skulle stå

Nemanja Vidic ser allt annat än lycklig ut.
Nemanja Vidic ser allt annat än lycklig ut.

Ett Manchester United som var lika blekt som sina dräkter var vad vi fick se ikväll. Barcelona kanske inte borde varit i final med tanke på skandalmatchen mot Chelsea i semifinalen där domaren dömde bort Chelsea. Men med tanke på hur Barcelona spelade och hur Manchester United spelade denna kväll stod det smärtsamt klart för alla som såg matchen vilka som var värda att vinna. Manchester United inledde vansinnigt starkt de första tio minuterna. Sedan fick Barcelona hål på United, Eto’o gjorde mål och efter det var det ett fegt, svagt och utspelat Manchester United som blev överkörda av ett läskigt passningssäkert Barcelona.

Givetvis hade lille Messi ett finger med i spelet. Jag citerar mig själv själv från förra inlägget: ”Ronaldo är ruskigt bra på att nicka vilket inte 169 centimeter Messi är.”. Lionel Messi gjorde mål. Ett fantastiskt mål. På nick! Jag citerar mig själv vidare: ”Ronaldo har vad som kan vara världens bästa skott […] och Messi har inte alls ett lika vasst skott.”. Lionel Messi hade ett ruggigt, stenhårt skott precis över ribban. Manchester United föll mot ett bättre Barcelona och Lionel Messi motbevisade mig i mina påstående i förra inlägget. Visst, Cristiano Ronaldo må vara en mer komplett spelare men denna kväll tillhörde kung Messi och hans Barcelona.

Som Manchester United-fan är det bara att buga, gratulera och tacka för den fantastiska fotbollen Barcelona spelat denna säsong.

Thierry Henry och Lionel Messi gläds efter det fantastiska nickmålet.
Thierry Henry och Lionel Messi gläds efter det fantastiska nickmålet.
  • Hej Björn! Hur är läget? 😀 Vilken snygg blogg du har!

  • Lisa > Long time no hear! Allt är bara finfint med mig. Bor i Örebro sedan två och ett halvt är sedan och trivs bra med livet. Hur är allt med dig? Var in en snabbis på din blogg, jäklar vad Josef vuxit sedan jag sist såg bilder på honom!

  • Som Arsenalsupporter kändes Barcas första mål som precis det rätta för matchen när det kom, men det skulle visa sig leda till en ganska tråkig fotbollsmatch där det enda man kunde glädja sig åt var att Manchester U fick stryk.

  • Eric > Jag trodde faktiskt också att Barcas mål skulle leda till ett furiöst anfallande för United. Men istället blev det bara bedrövligt. Apropå Arsenal förresten, hur gick det för dem i Champions League? Eller i ligan? 😉

  • Du vet hur mycket jag älskar Man U, men jag va inte ett dugg ledsen efter matchen mot Barcelona. Dels för att Barca är mitt 2:a favvolag men mest för att dom spelar ju bara så vacker fotboll att det är en seger för fotbollen som sport när Barca vinner. Jag bara njöt av varenda passning under hela matchen. Puss puss!!

  • Reima > Som Barcelona spelade och har spelat under hela säsongen var dom absolut värdiga mästare, utan tvekan. Jag blev inte arg direkt för att United förlorade, då jag visste att det skulle bli svårt att slå Barcelona. Däremot blev jag upprörd över SÄTTET de förlorade på. Fruktansvärt blekt och tandlöst Manchester United vilket var direkt chockande att se då dom gjort en fantastisk bra säsong annars.

    Med det sagt: Barcelona är ett lag som spelar fantastisk och vacker fotboll och väldigt värdiga vinnare. Verkligen!