Ny trailer till 2012

Utsikterna ser bleka ut för Vita huset.
Utsikterna ser bleka ut för Vita huset.

När vet man att det är kört för mänskligheten? När är det över, dags att kasta in handduken och inse att det kokta fläsket är stekt? Vänder vi blickarna mot Hollywood för svar, och Hollywood vet ju alltid bäst, så är det när Vita huset går under. Då är det kört, finito. I alla fall ett tag. Sedan kommer säkert någon hjälte i slutändan och räddar världen.

Jag har ju tidigare skrivit om min fäbless för postapokalyptiska filmer och i det tidigare inlägget nämnde jag 2012 av Roland Emmerich. Nu har det kommit en ny trailer till den filmen som är porr för postapokalysmfantasten (säg det snabbt fem gånger i rad!). I trailern får vi mycket riktigt se Vita huset gå under. Det fick vi också i Independence Day, en annan rulle av Emmerich. Mina minnen av The Day After Tomorrow är vaga, är det någon som minns hur det gick för Vita huset där?

I november får vi se mänskligheten få på nöten. Jag längtar!

Burn baby burn. Disco inferno!
Burn baby burn. Disco inferno!
En fröjd för ögat. Och det skriver jag utan att försöka verka allt för mycket som en psykopat.
En fröjd för ögat. Och det skriver jag utan att försöka verka allt för mycket som en psykopat.

Se den nya trailern till 2012 och njut av förstörelsen!

 • Mm, visst ser det lovande ut. Säga vad man vill om Emmerichs samlade verk, men han är väldigt bra på att förstöra saker i stor skala. Som katastroffilmsfantast känner jag hur det vattnas i munnen.

  Var drar man för övrigt gränsen mellan katastroffilm och postapokalyptisk film? De är ju utan tvekan väldigt nära grannar…

  • Roland Emmerich och jag verkar gå i gång på samma saker, det är ett som är säkert. Sedan är det lite si och så med kvaliteten i hans filmer.

   Sedan är det som sagt en tunn linje mellan katastroffilm och post-apokalyptisk. Ibland finns inslag av båda genrerna i filmerna. I alla fall verkar 2012 vara en katastrof/apokalyptisk film medan postapokalyptiska filmer mer är de som har fokus på vad som händer efter katastrofen inträffat. I Am Legend är ett bra exempel på postapokalyptisk film!

 • Här är ännu en mun som vattnas 😛

  Björn: Har du sett Soylent Green? Plockade hur som helst upp den på dvd för ett tag sen och tänkte se den nån dag.

  • Såg den för inte allt för längesedan faktiskt, kanske ett år sen. Jag gillade den. Gillar Charlton Heston (som skådis, inte som människa) och framtiden var skönt ”70-talsstinkande”. Man får ju ta att det är en del corny grejer, men överlag så var det en glädjande filmupplevelse!

 • Låter ju lovande! Får nog bli kvällens film för min del 🙂

 • Den 21:a december 2012 kommer planeterna i solsystemet ligga i exakt linje med solen och galaxen vintergatans mitt…detta ger ökad gravitation på solen som i sin tur kan orsaka extremt starka solstormar. Lite oroväckande att det stämmer med det datum som Mayaindianerna förutspått vara det sista.

  Jag har samlat filmer och länkar till mer info på min hemsida om ni vill veta mer.

  2012-domedagen.se