Monkey Island, nu på iPhone

Monkey Island

Jag har tidigare skrivit om att Monkey Island kommit i en Special Edition. Nu har dessutom min önskning (jag skrev lite kort om det här) besannats, The Secret of Monkey Island: Special Edition har nämligen släppts till iPhone! Lyckan är total och givetvis har jag laddat ner det.

Hela känslan från original-Monkey Island finns kvar och det är ett sant nöje att återse alla gamla karaktärer. Grafiken är fräschare och uppdaterad från det gamla spelet, men på den lilla skärmen gör det ingen större skillnad. I Special Edition finns nu även röster med och dialogen består alltså inte enbart av text. Rösterna är helt ok, men själva tempot i hur replikerna levereras är lite sisådär och det är lite för långa pauser mellan meningarna i dialogerna. Styrningen känns lite långsam också och är något jag hoppas kommer åtgärda i en uppdatering framöver. Annars så är spelet tipptopp mycket väl värt att återvända till!

I och med att LucasArts nu har släppt ett spel till iPhone hoppas och tror jag att det kommer komma ännu fler. Monkey Island 2 är seriens bästa spel och jag skulle bli eld och lågor över att få spela det på min iPhone. Förmodligen kommer en stor del av LucasArts backkatalog släppas om försäljningen av första Monkey Island går bra och med tanke på att spelet ligger etta på topplistan så känns det lovande! I framtiden vill jag se Full Throttle och Day of the Tentacle i App Store. Snälla LucasArts, uppfyll min önskan!

The Secret of Monkey Island: Special Edition finns att ladda ner för 55 kronor på App Store.

 • Jag tittade lite snabbt på min brors iPhone när han var här, man kunde se en bild innan man laddade ner ungefär vilken storlek allt skulle vara i.

  Men nu när du laddat ner och provat. Hur känns det med styrningen? Förutom långsam som du skrev. Blir det inte klumpigt när man klickar med sina stora fingrar på skärmen?

  • Just styrningen är det enda som är negativt med spelet. Det är som sagt segt, vilken irriterar en del. Sedan tycker jag det är lite bökigt med att nå sina kommandon (”Talk, push, give” osv) och kombinera det tillsammans med sitt inventory. Men där vet jag inte riktigt hur man ska lösa det egentligen. Det är dock inte direkt klumpigt på grund av fingerstorlek, utan det funkar som det ska i övrigt. Bara pekaren blir snabbare och snabbt kan förflytta sig till där man sätter ner fingret är jag nöjd.

   I övrigt är det ett kanonspel som jag kan rekommendera alla med en iPhone eller iPod touch.

 • Ok, det var det där med pekaren jag var fundersam över. Fick för mig att man bara använde fingret och ingen pekare i iPhone-versionen, och att det isåfall skulle bli klumpigt att komma åt alla pyttesmå saker. Vet inte hur jag tänkte där. Klart det måste vara en pekare som i vanliga versionen 😛

  • Mjae, jag tycker inte det var så självklart att det skulle finnas en pekare. Jag trodde, precis som du, att man bara styrde med fingrarna 🙂