RROD får mig inte att ROFLMAO

Red Ring

RROD låter kanske som något som liknar förkortningen ROFLMAO (Rolling on the floor, laughing my ass off). RROD är mycket riktigt en förkortning, men har i övrigt väldigt lite att göra med att rulla runt på golvet skrattande. RROD står för ‘Red ring of death’ och är ett begrepp många Xbox 360-ägare blivit bekanta med. Nu har även jag fått förstahandskontakt med RROD. Igår dog nämligen min Xbox 360.

Under en lång tid har Xboxen låst sig vid vissa tillfällen. Det har främst varit när jag spelat karriärläget i FIFA 09 och något jag korkat avfärdat som en bugg. När för några dagar sedan Xboxen låste sig på exakt samma sätt när jag spelade Half-Life 2 anade jag ugglor i mossen. Så när jag igår skulle spela låste konsolen igen. När jag startade om den möttes jag av den ack så bekanta synen av den röda ringen.

Detta problem har främst drabbat de äldre versionerna av Xbox 360 och jag trodde jag skulle vara förskonad då min modell är från mars 2008. Tack och lov innebär det i alla fall att garantin fortfarande är giltig. Microsofts support är kontaktad och jag har skickat in en reparationsanmälan. Förhoppningsvis kommer reparationen gå snabbt och problemfritt.

 • Diz

  Och ännu ett argument.. switch switch switch to Pee Äss Treee!!! =)

  Ta dig i kragen så kan vi ägna all vår lediga tid till att spela med varandra.. Jag har skaffat sånt här internet nu.. tydligen skall man kunna koppla ihop sig på något sätt och på så sätt spela mot varandra!?

 • anton

  Japp. Det är ännu värre för oss som har flashat boxen så man kan köra nedladdade spel. Jag måste ta den till tex PSXCARE i skanstull och få den omflashad. Sen finns det ännu en risk att den blir nekad reparation eftersom microsoftplastbiten är borttagen. Aja, jag har tjänat in hutlöst mycket pengar på att inte köpa spel.

  Som tur är har RROD inte inträffat för mig ännu. Min polare fick det dock nyligen ungefär en vecka efter flashning. Men det började fungera efter ett tag igen. RROD ska ha med värmeproblem att göra så kretskort och skit separeras. Kommer inte riktigt ihåg. Du borde få din xbox tillbaka runt två veckor efter inlämnad på reparation.

  DIZ: PS3an är en dyr, trött och seg konsoll som har 8core proccessorer som inte ins används. Jag äger en fristående Bluray spelare som överlägsnar PS3an med hästlängder. Varför köpa en konsoll för över 2000 kr mer när spelen ser exakt likadana ut på båda konsollerna? Verkar som blastprocessorn från Segatiden har kommit tillbaka? FAIL

 • Diz

  Anton: Du har onekligen en poäng i det du skriver.
  It all comes down to the handkontroll för mig. Har aldrig lyckats tycka om Xboxens kontroller. Tror jag är lite gammalmodig där. Det är lite som bröst.. stora eller små är inte det relevanta, det går liksom bortom ordens förklaring. Man vet när man funnit rätt när man kupar/grabbar bröstet/kontrollen..

  Och med den motiveringen är Björn nu praktiskt taget tvungen att switcha! Hans xBox-användande vänner har fått ha honom en bra tid nu. Min tid borde vara inne!

 • anton

  Hahaha! So true mannen!

  Roligt var faktiskt att det var nästan exakt den anledningen till varför jag körde på Xbox istället. Har alltid haft svinsvårt för PS kontroller. Sålde mitt PSOne för ett n64 tackvare att jag inte klarade av kontrollerna. Som du säger, det går inte att beskriva vad det är. Men jag förstår exakt vad du menar 🙂

  PS3 eller Xbox360, we are all mates here mates. 😉