En dimmig första advent

Dimman låg som ett tjockt täcke över staden.
Dimman låg som ett tjockt täcke över staden.

Julstämningen lyste med sin frånvaro på Wadköpings julmarknad.
Julstämningen lyste med sin frånvaro på Wadköpings julmarknad.
Första advent är här och hela Örebro är insvept i en enda stor dimma. Min dag inleddes med ett besök till Wadköping och den årliga julmarknaden tillsammans med Josefine. Där skulle vi samla material till en artikel i det kommande numret av Lösnummer. Tanken var att få lite julstämning, men det var rätt svårt denna dimhöljda, snölösa och råa dag. Folk trängdes kring slöjd och mat på kullerstensgatorna och det var svårt att hitta fokus (på fler än ett sätt) i bilderna.

Efter Wadköpings julmarknad så var det dags att bege sig till lilla Alice första födelsedagsfirande. Alice var på lysande humör iklädd en röd julklänning och öppnade paket med stor lycka. Från mig och Tove fick hon en traktor med tillhörande bonde och fem djur. Traktorn kunde åka en bit om man tryckte på en knapp samt göra massa olika ljud. Tryckte man på bonden sjöng han, tryckte man på grisen grymtade den, kossan råmade och så vidare. Det var minst sagt en succé hos den lilla ettåringen som jagade traktorn på ostadiga ben efter att hon satt igång den.

Kvällen avslutades framför teven i hemmet tillsammans med öl, chips och fotboll (ja, en riktig klyscha!). El clásico spelades och matchen slutade på bästa tänkbara sätt. 1-0 till Barcelona och fenomenet, undret, den fantastiske Zlatan Ibrahimović avgjorde matchen med sitt enda mål.

Och avslutande, apropå advent. Nästa söndag är det andra advent och då går O, helga natt av stapeln i Örebro. Det är en årlig julkonsert vid Nicolai-kyrkan på Stortorget. Varje år får en artist från Örebrotrakten, framröstad av närkingarna, uppträda. I fredags fick jag träffa och fotografera Louise ”Lollo” Rönnberg som vann i år och alltså kommer att uppträda om en vecka. Hon var en sprudlande glad och härlig personlighet och efter lite research (det vill säga att jag letade upp låten hon tävlade med) visade det sig att hon var en ruskigt bra sångerska också. Lyssna gärna på hennes version av Have yourself a merry little christmas.

Lollo Rönnberg spexar loss framför kameran.
Lollo Rönnberg spexar loss framför kameran.
 • Galet snygg bild överst! Framkalla och sätt upp på väggen vetja!
  Och ja, nästa söndag är det O helga natt, och kalas nummer två :)!

  • Tack älskling, kanske borde ta och beställa en förstoring på bilden.

   Nu måste jag gå, du kom precis och ville dricka glögg med mig. Vi hörs. Puss!

 • Diz

  Ja riktigt snygg bild!!! Fantastisk!

  Och, kul med O Helga! Jobbade med den produktionen när jag bodde i Örebro! Det var riktigt kul, han tillochmed bli bundis med Sofia Källgren =)

  • Ah, det var alltså O, helga natt som du stack iväg och satte upp massa posters för på morgonen? Jag har faktiskt aldrig varit på O, helga natt. Vi snackade lite om att sticka iväg och kika på det i år, men får se hur vi hinner. Toves födelsedag ska firas också 🙂

 • Pär

  Den översta bilden är riktigt fin! Känns som från en scen ur en film av Jean-Pierre Jeunet 🙂

  • Tack! Tyvärr syntes inte Amélie till. Hon borde ju stått vid vattnet och kastat ”macka” med stenar!