Recension: Carolina Wallin Pérez – Pärlor och svin

Carolina Wallin Pérez tolkar Kent på sin skiva Pärlor och svin. Foto: Anna Ledin
Carolina Wallin Pérez tolkar Kent på sin skiva Pärlor och svin. Foto: Anna Ledin

Jazz är en genre jag har enormt svårt för. Därför är det med viss ambivalens jag lyssnar på jazzsångerskan Carolina Wallin Pérez nya skiva Pärlor och svin. En skiva med tretton Kent-covers i jazztappningar. På skivan har Carolina tolkat allt från Kents första singel När det blåser på månen till Ingenting, förra skivans första singel. Hur låter det då? Carolinas röst är rätt bra. Det är inget fantastiskt, men helt klart godkänt. Ibland blir det lite väl för jazzigt som i tolkningen av Dom andra (finns det något värre än trummisar som spelar med vispar? Svar nej). Bland höjdpunkterna hittar vi en vacker tolkning av vad jag tycker är en av världens bästa låtar, Utan dina andetag, och tidigare nämnda Ingenting som är hennes senaste singel.

Gillar man jazz och Kent är nog detta en fantastisk platta. För egen del blir det mer ett nja, med en del guldkorn. Jag föredrar helt klart originalet, de fyra sura gubbarna från Eskilstuna. En eloge till Carolina dock, det är modigt att våga tolka Kent med tanke på de fanatiska fansen, om än ett säkert sätt att bli uppmärksammad.

Pärlor och svin finns på Spotify och iTunes.

Betyg:

Info:
År: 2009 | Genre: Jazz

Pärlor och svinLåtlista:

 1. Gravitation – 3:48
 2. Ingenting – 3:44
 3. Pärlor – 3:21
 4. Om du var här – 4:09
 5. Klåparen – 5:11
 6. Dom andra – 3:43
 7. Oprofessionell – 4:40
 8. Kevlarsjäl – 3:59
 9. Musik non stop – 4:43
 10. Utan dina andetag – 4:21
 11. När det blåser på månen – 3:37
 12. Kärleken väntar – 4:03
 13. 747 – 5:27

Fler recensioner:

 • Kristin

  Jag håller med dig. Sammanfattningsvis blir det ett njae som omdöme för skivan även om några av låtarna är riktigt fina. Är man inkörd på originalet fungerar det inte riktigt, hela vägen, även om man som jag inte har något emot jazz.

 • Det var en mycket ödmjuk recension må jag säga! Jag hörde två av låtarna idag samt en intervju med nämna artist och ja, jag tyckte det lät riktigt jävla tråkigt..
  Att ens kalla det hela en ”tolkning” tycker jag är en överdrift. En misstolkning möjligtvis..

  Det var som att få Kent presenterad för sig samtidigt som man fullproppad av valium får livslusten utsugen ur röven med en lavemangslang.

  Det kommer ta flera dagar att reparera skadan. Nu ska jag hem och nöta kent-album tills jag ler igen.

  • Oj vad jag instämmer med dig här Aaron! Oj alltså!

   • Tove&Björn-> Det känns skönt att ni stämmer in på samma melodi. Är spänd på ”Röd” nu och ska sätta mig ner i lugn och ro för en rejäl genomlyssning så fort tid ges.

    • Röd är en kanonplatta. Ruskigt bra!

  • Du har helt klart en poäng. Helt klart.

 • Elina

  Kommer du att delta i Bokmässan i Örebro och recensera lokala författare?

  • Hejsan. Nej jag kommer inte att delta där. Däremot är det möjligt att någon av skribenterna för studenttidningen jag är bildredaktör för kommer vara det.

 • Idag när jag gick in här på din sida så laddades ditt mobiltema istället för den vanliga sidan … vilket dessutom har hänt förut. Bara så att du vet.

  • Vad underligt. Allt sånt sköts ju av WPTouch så det borde ju funka like a charm. Får nog göra en avinstallation och ren nyinstallation av pluginen.