Jul och nyår ligger bakom oss

Från Sörbykullarna kunde man se vackra fyrverkerier över Örebro.

Jul och nyår har passerat. 2009 har blivit 2010. Julklappar har delats ut, julmat ätits och livet har varit en fest. Julfirandet skedde uppe i Hudiksvall hos min mormor tillsammans med mina systrar och syster Bodils far och farfar och syster Julias sambo Steven. Jag och Tove hade en kanontrevlig jul och kvällarna avrundades nere i källaren framför en värmande brasa. När det gällde julklappar var jag så tråkig att jag önskade mig bara en enda sak, ekonomiskt bidrag till en systemkamera. Och det var något jag också fick från de flesta håll vilket innebär att jag numer är stolt ägare av en supertrevlig Canon EOS 50D.

När vi efter några dagar i Hudiksvall återvände till Örebro stod jobbande på schemat för min del. Det innebar att gårdagens nyårsfirande blev av det lugnare slaget. Tillsammans med Tove och Eric, som lagat en härlig nyårsmeny som bestod av annat laxkanapé, oxfilé och chokladfondant, firade jag i lugn och ro hemma i lägenheten. När det närmade sig tolvslaget gick vi tre upp på en av Sörbykullarna och njöt av utsikten och alla fyrverkerier. Med mig hade jag kameran och ett stativ då jag ville inviga kameran med lite härliga fyrverkerier. Det var verkligen en vacker vy vi fick se där uppe på kullen, och jag är glad att jag tog med mig kameran och förevigade det.

Nu återstår födelsedagsfirande för först Toves far och sedan mig innan det lugnar ner sig lite och livet återgår till normalt igen.

Gott nytt år!

flickr: Bilder från Sörbykullarna

 • Härliga bilder, och jag håller faktiskt med din om din favoritbild. Den lyckades du fånga riktigt bra! 🙂

  Du kommer att bli riktigt nöjd med din nya kamera, och objektivet du har på den är verkligen ett guldkorn. Det objektivet har stått för över 70% av mina bilder under 2009, och en av de stora fördelarna med det är att man tvingas till att tänka ‘komposition’ när man jagar sina motiv.

  Lycka till och med en önskan om ett gott nytt fotoår 2010!
  /Danne

  • Vad kul att du gillade bilderna!

   När det gäller objektivet så fullkomligt älskar jag det. Vi har exakt samma objektiv till studenttidningen jag är bildredaktör för så jag hade fotat en hel del med det innan och visste att det var det absolut första objektivet jag skulle köpa när det var dags för eget kamerinköp.

 • Fredrik

  God Fortsättning på 2010 till dig Björn! Man får passa på att gratulera till den nya 50D, det gör mig sugen på att infria det eviga ”nyårslöftet” att komma igång på allvar med fotograferandet.

  • Tack och god fortsättning till dig också.

   Givetvis tycker jag du ska komma igång med fotandet! Om du inte redan har en kamera kan du ju leta begagnat på nätet? EOS 30D och 40D ska vara riktigt bra modeller som dessutom går att få tag på billigt.

 • Jag hoppas att vi får se lite bilder som du tar med din nya fina kamera.

  • Absolut, mer bilder kommer säkerligen! Den entusiasm jag känner inför fotandet nu är enorm!

 • Svar: Tusen tack! 😀