En månad (och lite till) med kameran

I lite över en månad har jag nu fått leka med min nya ögonsten. Det jag syftar på är min kamera, Canon EOS 50D. Efter denna korta tid kan jag snabbt konstatera att jag fullkomligt älskar den och att det finns få saker som är roligare än att vara ute och fotografera för glatta livet. Som vanligt så hamnar massor av mina bilder på Flickr och nedanför denna text kan ni hitta ett urval från min första månad med kameran. Ta gärna en titt och klicka för att komma direkt till bildens Flickr-sida.

Linbana Svea blickar ut Vass Tove Träd Tomat Stora intervjun - Ofelia Namazova Sidensvans på kvist Trädljus Bokeh Fika Istappar Gråsparv Musikhögskolan

 • Vilka fina bilder! En av dem var verkligen vass!

  • Haha, verkligen vass!

 • Snygga bilder som sagt!

  Sitter själv i uppgraderingstankar, har en 30D nu. Vad hade du tidigare och vad är det du gillar mest med din 50D?

  • Hej.

   50D är min första digitala systemkamera. Dock har jag använt redaktionens kamera en hel del tidigare vilket är en 400D.

   Några av de saker jag gillar mest med 50D är att den är väldigt robust och rejält byggd och jämfört med 400D är den betydligt bättre på att hantera höga ISO-tal.

   Det är svårt att svara på om det är motiverat att byta från 30D till 50D. Kolla gärna runt på lite forum och se vad folk skriver där. Fotosidan.se är bra och där brukar jag hänga. Förmodligen kommer folk uppmana dig att gå över till full-frame istället, t.ex en 5D istället för en 50D.

   • Okej, tack för svaret!

    Jag är övertygad om att det är värt att uppgradera, jag bör kunna få åtminstone 2500 för min 30D och kan få antingen en beggad 50D för ~6000 eller en ny för ~7000.

    För 3500 kr mellanskillnad får jag högre upplösning, bättre skärm, bättre autofokus, C-lägen, live view, och kanske allra bäst: auto-ISO. 🙂