Mass Effect 2

"Tjena kexet, står du här och smular?"

Mass Effect 2 har släppts och är otroligt hyllat från en enig recensentkår. På sajten Metacritic, som sammanställer betyg, får spelet betyget 96 av 100. Det gör att Mass Effect 2 hamnar på delad andraplats av alla Xbox 360-spel tillsammans med Bioshock och The Orange Box. Etta på listan är Grand Theft Auto IV med 98 i betyg.

Detta mottagande av Mass Effect 2 har gjort mig otroligt sugen på att spela. Det faktum att man dessutom kan överföra sin Shepard från det första spelet är dessutom en stor bonus. Något som gjort att jag satt mig för att spela igenom det första spelet igen, än en gång med min rödhåriga Joanna Shepard, för att få så bra förutsättningar som möjligt i det andra spelet. Första Mass Effect är ännu roligare denna andra gång, kanske eftersom jag spelar i ett lugnare tempo och tar mig tid att prata med allt och alla i spelet och utföra alla möjliga uppdrag jag kan. Joanna Shepard är en hård, men rättvis dam, som gärna försöker hitta en fredlig lösning innan hon tar till pickadollen. Inför Mass Effect två är förhoppningen att ha räddat livet på en viss ödleliknande besättningsmedlem, räddat livet på hela galaxen och än en gång satt käppar i hjulen för Saren.

Jag har med andra ord inte köpt Mass Effect 2 än, men det rycker helt klart i plånboken! Till min glädje har jag upptäckt att man kan vinna Collectors Edition hos Xboxflickan. Just den utgåva jag planerat att köpa. Så förhoppningsvis slipper jag göra ett inköp och vinner det hela istället. Man ska dessutom skriva vilket spel man skulle ta med sig till en öde ö och varför. Det tävlingssvaret skickar jag istället via mejl till Xboxflickan.

 • Mange

  Det är ju Reapers som är huvudfienden i hela mass effect serien och inte Saren.
  Saren är död ju.
  han dör i ettan i slutet ju.

  Men Spela igenom ettan innan du spelar andra.
  Klarade nyss ut Mass Effect 2 och jag kan bara säga att det var nog fan den bästa spelupplevelse jag någonsin haft.

  • Jo jag vet att Saren dör i ettan. Jag har ju spelat igenom första Mass Effect en gång. Jag ville inte spoila alltför mycket för dom som inte spelat det.

   Jag ser verkligen framemot att spela tvåan. Vi får se om det kan toppa mina bästa spelupplevelser någonsin: Half-Life 2 och Bioshock.

 • Hej. Jag hittar ingen kontaktadress, ser att du skrivit en del om fotboll. Jag lämnar en kommentar här. Vi på fotbollsoraklet är intresserade av ett exklusivt samarbete med er. Hör av dig till mattias.sorensson@fotbollsoraklet.se om detta låter intressant.

  Mvh

 • Pingback: Bioshock 2 « Björns blogg – www.bjornolsson.se()