Alien-filmerna på blu-ray, i läckert ägg

Alien på Blu-ray.
De två första Alien-filmerna återfinns bland mina favoritfilmer. Både Ridley Scott och James Cameron tillhör mina favoritregissörer och givetvis äger jag Alien-filmerna (utom den sista) på DVD. Dessutom har jag lovat mig själv att inte köpa om filmer på blu-ray som jag redan äger på DVD.

Det är dock ett löfte jag hunnit bryta mot vid inköp av blu-ray nummer två, The Dark Knight, som jag äger sedan tidigare på DVD. Suget att bryta mot den regeln igen ökar när jag får syn på hur nya Alien-boxen kommer se ut när den släpps på blu-ray. I ett läckert ägg kommer filmerna packeterade, dessutom fullmatade med extramaterial och massa annat mumma. Givetvis glorious full HD. Något som dock säkerligen kommer avskräcka mig är priset. 140 dollar (strax över tusen kronor) kommer boxen utan ägget kosta. Jag vågar knappt gissa vad det kommer kosta med ägget (okej då, 2000 kronor är min gissning).

High-def digest har lite mer information om detta läckra blu-ray-släpp.

Det finns även en trailer till blu-ray-släppet:

 • Tove

  Känns ju som en given 30-årspresent!

 • Sv. Jo det finns en inbygd backupfunktion men jag behöver automatisera (minna guldfisk;)).
  Snygg DVD box. En sån ska jag önska mig, och en PS3 😉

 • Damn att den krockar med Tillbaka till Framtiden. För råd med båda kommer jag inte att ha.

 • ”Tyvärr” så är det samma extramaterialsdokumentärer som det fanns till min Alien Quadriology box. 1400 kr till för att se det i högupplöst känns inte sådära super aktuellt just nu. Köper nog då allt sänkts i pris.

 • Najs. Ska lätt införskaffa ettan och tvåan som är favoriter hos mig. Hatar dock trean. Fyran är lite halvt okej.

  • Jag hatar inte trean. Men tyvärr håller inte effekterna för fem öre i den filmen. Tråkigt att ge sig på CGI-aliens innan tekniken var fullt utvecklad.

 • Fyran är så mycket sämre än de andra filmerna. Upprepningar på de tidigare.

 • 1499 tar Discshop för äggutgåvan. Billigare än vad jag gissade med andra ord. Dock för dyrt för min smak.

 • Oj! Ja det var en aning för dyrt alltså. Specielt då det inte är så mycket nytt extramaterial.

 • Jag tackar för att jag inte äger någon Blu-ray, jag slipper dilemmat.

 • Pingback: Alien Anthology, en box filmgodis « Björns blogg – www.bjornolsson.se()

 • Pingback: Alien Anthology på Blu-ray, den ”äggstra” smaskiga boxen är min | Björns blogg – www.bjornolsson.se()