Playstation 3, en trevlig ny bekantskap

När Media Markt öppnade i slutet av maj så fanns det, som jag tidigare nämnt, en hel del fantastiska öppningserbjudande. Bland annat såldes Playstation 3 slim för 1690 kronor och tog slut lika snabbt som smör i solsken. Jag hade dock turen att få tag på en konsol. Som Xbox 360-ägare har jag aldrig planerat att köpa Playstation då det varit alldeles för dyrt och känts onödigt med ännu en konsol. Nu kunde jag dock inte låta bli då jag ändå tänkte köpa en blu-ray-spelare och såg att PS3:an var så ruskigt billigt.

Cirka två månader efter jag köpt konsolen kan jag inte säga annat än att jag är väldigt nöjd. PS3 är en snygg och välbyggd maskin som är betydligt tystare än min Xbox 360. De enda spel jag spelat hittills på konsolen är exklusiva för PS3 och ser riktigt, riktigt bra ut. Killzone 2 som var mitt första inköp var väldigt snyggt och en tung FPS-upplevelse. Miljöerna för tankarna lite lätt till Half-Life 2 (även om det spelet är i en helt egen klass när det gäller stämning och miljö) och jag ser framemot det tredje spelet med stor förväntan.

Wipeout HD är otroligt beroendeframkallande och ruskigt snyggt.

Wipeout HD är ett annat spel jag och Tove spelat otroligt mycket. Mig veterligen är Wipeout HD det enda konsolspelet som är i full HD med 60 bildrutor i sekunden. Snyggt är det i alla fall och väldigt beroendeframkallande. Jag funderade redan från början att köpa det till konsolen och när jag såg att det ingick i första månaden av Playstation plus kunde jag inte låta bli. Dessutom sparade jag in 20 kronor jämfört med att köpa spelet ”löst” (och jag får ju också två månader till med spel i mitt tremånaders plusabonnemang).

Nathan Drake möter en lokal sandal.

Ett annat spel jag hela tiden sneglat på avundsjukt som Xbox 360-spelare är Uncharted 2: Among Thieves. Det spelet har blivit otroligt hyllat och utsett till 2009 års bästa spel av speltidningen Level (och massa andra spelpublikationer också för den delen). Nu har jag dock inte köpt det utan istället införskaffat det första Uncharted-spelet, Drake’s Fortune. Även det väldigt hyllat och det kan jag verkligen förstå. Jag är knappt halvvägs genom spelet och njuter för fullt av fantastiska miljöer, grym grafik och bra röstskådespelande. Det känns som ett klokt val att spela igenom det första spelet först så jag får vara med ända från början.

Köpet av Playstation 3 känns som ett mycket klokt köp och jag ser verkligen framemot att utforska ännu fler titlar till denna härliga konsol.

 • Jag var lite småbesviken på min ps3 då jag köpte den. Blu-Ray är relativt segt och fortfarande en work in progress och jag är väll en av de få som grinar lite i smyg över att HD DVD inte van kriget. Sedan är handkontrollen lite segare och enligt teknikbloggar ska den också ha delay vilket gör att fps-spel tex inte är superbra att spela på.

  Uncharted 2 vart jag jättebesviken på och sålde rätt omgående. Det kändes lite som en dålig film där en charmig karaktär inte har några problem att slakta tusentals människor. Iöverlag brukar jag inte ha sådana problem med ett spel, men när de fokuserade sig så mycket på handlingen och karaktärerna blev det jättekonstigt. Och så är det en upprepning av ettan.

  Little Big Adventure diggar jag stenhårt däremot. Skaffa det om du ännu inte fixat det 🙂

  Wipeout HD är också fett! 🙂

  Men vad tycker du om internet-tjänsten?

  • Att handkontrollen ska vara segare är inget jag märkt av. Dock tycker jag handkontrollen till 360 är lite skönare och ligger mer naturligt i handen.

   Jag diggar första Uncharted jättemycket och vi får se vad jag tycker om tvåan. Har stora förväntningar på det spelet!

   Menar du inte Little Big Planet och inte Little Big Adventure?

   Playstations onlinetjänst har jag inte pillat så mycket med och inte spelat något spel online än. Dock tycker jag att Xboxens hela operativsystem/mjukvara är vassare än Playstations dito.

 • Jag tycker också att handkontrollen är skönare till Xboxen, men det jag menar var att jag upplevde delay då jag spelade och sökte runt och läste på några ställen att kontrollen ska ha delay med cirka 1 frame. Något sådant. Det var ju givetvis en massa nerdblogg som tagit isär allt och testat själv så jag vet inte riktigt hur högt man ska ta trovärdigheten.

  Oj, givetvis menar jag ju Little Big Planet. Jag var någon helt annanstans när jag skrev det 🙂

  Problemet med PSN är att det är krånglit. Sen har jag svårt att hitta spelare i många onlinespel. Jag tror Xbox Live i överlag har mer dedikerat folk till livespelande medan PS-anhängare oftare kör singleplayer spel.

 • Diggar min PS3 stenhårt.

  Blev dock mycket besviken på slutet av Killzone 2. Var inte speciellt svårt fram till sista banan, då allt blev nästan omöjligt. Tycker sedan att de är mycket konstigt att man genom hela spelet har en ”wingman”, men varför kan man inte spela två?

  Uncharted älskar jag. Både ettan och tvåan. Men blev lite besviken på boss-fighten i tvåan. Men tycker det är ett av de bästa spel jag spelat.

  Little Big Planet har jag nästan inte spelat sedan jag varvade det. Kanske har det hänt lite bland de hemmagjorda banorna. Men de var verkligen skit när spelet var nytt.

  • Håller helt med om att Killzone 2 blev SJUKT svårt på slutet. Jag har faktiskt inte klarat spelet än utan är alldeles i slutet i den där salen där det kommer mängder av fiender (som till slut alltid lyckas ha ihjäl mig).

 • Fredrik

  Det trista med PS+ är ju att du förlorar ditt Wipeout HD och andra erhållna spel den dagen du inte längre vill prenumerera på tjänsten. Personligen är jag fortfarande mycket tveksam till att införskaffa PS+ med tanke på dagens struktur och utbud.

 • Pingback: Farväl till en konsolgeneration: De 25 bästa spelen till Playstation 3 och Xbox 360 | Björns blogg – www.bjornolsson.se()