Bioshock Infinite

Det är ingen större hemlighet att jag fullkomligt älskar Bioshock. Båda spelen är helt briljanta (jag förstår inte varför folk gnäller på tvåan) och jag omfamnar ungefär precis allt i spelen.

Bioshock Infinite utspelar sig ovanför molnen i staden Columbia.
Bioshock Infinite utspelar sig ovanför molnen i staden Columbia.

Ni kan ju lista ut rätt snabbt att när Irrational Games (de som gjort det första Bioshock) igår utannonserade Bioshock Infinite så ökade min puls och längtan efter att få sätta tänderna i spelet blev enorm. Vi fick se en en trailer till spelet som först ”fintar” tittaren att tro att spelet ska utspela sig i Rapture än en gång. Det gör det inte. Denna gång utspelar sig Bioshock ovanför molnen i staden Columbia. Dessutom sker handlingen innan det första Bioshock, 1912. Spelaren får ta rollen som en Pinkerton-agent som försöker rädda en flicka som varit fånge i Columbia sedan barndomen.

Ta en titt på trailern och känn hur suget ökar.

1UP skriver en hel del om Bioshock Infinite. Victor Leijonhufvud från Gameplay verkar också rätt sugen på spelet.

Tyvärr verkar det dock som vi får vänta ända till 2012 på Bioshock Infinite då det kommer till Playstation 3, Xbox 360 och Windows. Förhoppningsvis hinner det komma innan jordens undergång.

 • Oj jäklar. Första BioShock-spelet jag vart riktigt sugen på. Pinkertonagent verkar asballt och cloudcity verkar grymt det med. Ser fram mot!

  • Gillade du inte de två första Bioshock?

 • Jag har inte spelat tvåan. Men ettan tyckte jag var otroligt trist tyvärr. Det var typ första spelet jag fixade till XBoxen och jag hade hört så otroligt mycket om det. Jag köpte inte storyn, jag tyckte det var rätt ointressant. Jag förstår vad som tilltalar, men spelglädjen för mig fans inte. Jag ser det hellre som en film än ett spel. Om du förstår.

  • Otroligt trist?! Hädelse!

   • Inte mitt sortens spel tror jag 🙁 Jag ska faktiskt ge det en chans till nu när BioShock Infinitive ser så otroligt coolt ut!

    Dags att scouta tradera för bra priser av spelet.

    • Gör det, Bioshock-spelen är ju underbara!

 • Jag köpte att de var under vattnet och allt det där. Jag köpte bara inte hur min karaktär tänkte… Eller ja, hur alla karaktärer tänkte.

  • Robin

   Haha va? Den konstigaste anti-bioshock kommentaren jag sett..:P

   För det första, att spelet är under vatten är inte en grej man ska ”köpa”.
   För det andra så har alla karaktärerna där nere blivit galna av all ”Adam” vilket gör att dom inte direkt ”tänker” logistkt längre, det är en VÄLDIGT stor grundpelare i storyn så har du missat det så förstår jag att du inte förstår dig på Bioshock.

   Jag förstår självklart att alla inte gillar ALLA spel, men vad jag tycker du ska göra nu är: Get your hands on Bioshock 1! Köp/hyr/låna det och ge det en ny chans! And this time, häng med i storyn 😉

   Kk moving om,
   Jag förstår heller inte varför tvåan inte blev lika älskad :z
   Tvåan är coolare på alla sätt!
   Ja, storyn är lite kortare, men är istället (precis som Modern Warfare 2) SÅÅ mycket mer INTENSE!
   Jag kände dock också att jag borde spelat på en svårare nivå, jag kände att man ganska snabbt blev väldigt mäktig.

   /Bibbis

 • Carl

  Verkar intressant. System Shock 2 är ett av mina favoritspel någonsin, så jag blev jätteglad när jag hörde att de skulle göra en ”spritual successor”. Jag var jättebesviken när jag spelade spelet. Nästan alla rpg element var borta, det var för lätt, ingen riktig inventory, tråkigare karaktär som hjälpte en med audio logs genom spelet (Jag säger inget ifall någon läser som inte har spelet spelen). Jag hoppas dock att Infinite fixar det här, men antagligen inte eftersom det här spelet ska också göras för konsoller. Kul med en stad i luften, stämningen kommer såklart vara otroligt bra precis som i System Shock 2 och BioShock. Jag tycker att det är bra att dem lämnar Rapture, det räcker med 2 spel.

  Ifall ni gillade BioShock så måste ni spela System Shock 2 (1:an är ett dos spel och har inte åldrats väl). Ladda bara ner några mods (Rebirth, Tacticool upgrades, Psi Amp reskin, SHTUP och SHMUP).

 • Pingback: En kvart ur Bioshock Infinite | Björns blogg – www.bjornolsson.se()

 • Pingback: En resa ovanför molnen i Bioshock Infinite | Björns blogg – www.bjornolsson.se()