iPhone 4 är här

Det tog precis en månad från beställning, men till slut fick jag min iPhone 4 när den igår dök upp. Från att tidigare använt en iPhone 3G så är skillnaden natt och dag mellan de två lurarna. iPhone 4 är snabb och smidig. Man hoppar snabbt mellan olika program och skärmen, med upplösningen 960*640 är inget annat än helt fantastisk! Film ser helt underbart bra ut på den lilla skärmen, text är supertydligt och det är svårt att urskilja enstaka pixlar.

Min iPhone 4
Min iPhone 4

Nytt för mig är också att jag nu kan filma med iPhonen. Upplösningen är 1280*720 och det ser riktigt bra ut för att vara en mobiltelefon. Själva fotokameran (det är ju givetvis samma kamera) är också riktigt bra och ett enormt lyft mot den dåliga som sitter i iPhone 3G. När jag haft telefonen lite längre ska jag återkomma med både film och fotoexempel. Jag ska även vid tillfälle (när min vän Gabbe får sitt simkort) testa Facetime.

Antennproblemet då? Hittills, efter en dags användande har jag inte märkt av det. Förhoppningsvis är det något jag kommer vara förskonad från också och jag kommer använda en bumber till telefonen, men främst för att skydda telefonen om jag skulle tappa den. På baksidan av telefonen har jag satt på ett repskydd i läderimitation tillsammans med Apples retrologga. Det blev riktigt snyggt tycker jag!

Baksidan på min iPhone. Modifierad med regnbågsloggan och repskydd i läderimitiation.

Nu undrar jag: Har ni förslag på snygga (och bra) spel som fullt utnyttjar den nya högupplösta skärmen? Kommentera gärna!

 • Patrik

  Vi kan fejstajma om du inte klarar av att vänta 🙂

  • Tack för erbjudandet. Jag Fejstajmade dock idag med Gabbe. Kul, men inte så bra kvalitet.

 • Riktigt snyggt med ”fotobaksidan” & Retro-äpplet.

 • Grattis! Då har jag alltså haft min i en månad och jag är mer än väldigt jättenöjd (för mig var klivet dessutom ännu större eftersom jag satt med den gamla original-iPhonen).
  Baksidan ser riktigt fin ut med regnbågsäpplet och läderimitationen.

  • Tack. Baksidan blev riktigt cool 🙂

   Förstår verkligen att du är nöjd om du gått från gen. 1 till iPhone 4. Enormt steg!

 • Tove

  Oj vilken snygg telefon! Grattis till den!

 • Tove

  Förresten, det regnbågsfärgade äpplet på baksidan, ett det något slags statement? Bör jag oroa mig?

  • Kapten Klänning säger… INGENTING!

 • Anton

  Fan vad kul! Grattis mannen! Du köpte den via telia va? VAd vart det för pris och bindningstid? Jag vet att du sagt det förut men glömt bort.

  Själv blir det att vänta något år faktiskt. 🙂

  • Yes, köpte via Telia. Två års bindningstid och förhöjd månadsavgift med 250 kronor. Kommer dock inte ihåg exakt vad det var för abonnemang jag tog nu! Kan kolla upp och återkomma.

 • Fredrik

  Grattis Björn! Vet att vi pratade lite om iPhone när det var 3GS som gäller och nu funderar jag på 4:an, har Telia sedan tidigare och är också nyfiken på vilket abonemang du valde och om du finner det ”tillräckligt” gällande datahastíghet etc. =)

  • Jag valde ”Prata på” med dataabonnemanget ”Surf alltid”. Är nöjd med både täckning och datahastighet. Dock kör jag alltid över Wifi när jag är hemma, och då är ju hastigheten mycket hög.

   Så, hittills är jag mycket nöjd med mitt val!

 • Michael Merrild

  Hej.

  Jeg har købt en iPhone 4. Desværre er den låst til Telia i Sverige. Så jeg kan ikke anvende den her i Danmark. Hvis der er nogle der vil købe den så skriv endelig.

  Den sælges for 4.000 Sek.

 • Hej! Var köpte du läderimitations-historien?

 • Kenny

  Skitsnyggt verkligen! Den där retrobiten. Alltså färgen. Är det ett klistermärke på baksidan eller?
  Vad är det gjort av? plast/papper…?
  Hur fixade du den?

  • Retrologgan är ett klistermärke som jag köpt från Apple Jam på Etsy. Tyvärr verkar inte Apple Jam finnas kvar längre, men det borde gå att köpa sådana loggor från annat ställe.