Multiplayer, kanske något för mig ändå

Uncharted 2
Den där salta bönan som håller geväret konstigt, det är jag!

Sent ska syndaren vakna? Ja det kanske är det som är fallet med mig. Jag har sällan brytt mig om multiplayerdelen när det kommer till spelande. Spela spel har jag helst velat göra i lugn och ro själv och de få gånger jag testat att spela mot andra online brukar det sluta med förnedring. Är det skjutaspel så blir jag sönderpepprad av amerikanska tonårskillar med falsettröst och om det är sportspel blir jag utspelad av engelska killar med målbrottsstämma. De få gånger jag varit på väg att vinna i sportspel (dvs FIFA) så brukar motståndaren dra sig ur. Onlinespelande har alltså inte varit något för mig, och på Xboxen kostar det t.o.m. pengar för att få spela online, vilket gjort att jag brytt mig föga.

På Playstation 3 är det dock annorlunda. Där är onlinespelande gratis och efter att jag avslutat fantastiska Uncharted 2: Among Thieves satte jag mig ner för att ge onlineläget en chans.

Och jag är helt såld!

Visst blir jag sönderpepprad av killar som spenderat betydligt fler timmar än mig med detta spel, men det händer att även jag briljerar och avgör onlinematcher. Särskilt om jag får chansen att gömma mig och knäppa motståndare på distans (i närstrider är jag skrattretande usel). Uncharted 2 är dessutom fantastiskt vackert vilket gör att det är en njutning för ögat att utkämpa hårda bataljer mellan ruiner och statyer. Dessutom kan man följa sin statistik online och se matcher i efterhand då allt sparas till hårddisken på Playstation.

Så, har du ett Playstation 3 rekommenderar jag varmt att köpa och spela igenom båda Uncharted-spelen (de är något av det bästa jag spelat) för att sedan ge multiplayer-delen en chans. Håll utkik efter en spelare med namn BjornOlsson81 som förmodligen försöker gömma sig i ett torn. Vi ses kanske online?

 • Ja, tänk vad mycket onlinespelande det kommer bli när Fifa 11 kommer till PS3! Kan inte vänta!

  • Ja då blir det grymt mycket onlinespelande! I alla fall mot folk jag känner. Målbrottskillar som lämnar matchen när jag leder kan jag leva utan dock! Och offcourse skaffar jag FIFA 11 till PS3.

 • Anton

  Fan vad kul att du börjat få upp ögonen för online-spelandet. Se till att testa GoW 2 nu också om du kommer övers att köpa live 🙂

  Jag är så urusel på PS3:ans kontroller att allt live-spelande stannar på Xboxen för mig 🙂

  • Njae, jag tror inte jag kommer skaffa guldmedlemskap på Live. 600 är lite för saftigt tycker jag.

 • 600 kr??? Helvete. Jag köper mitt live på traderas ”Köp Nu!” för 200-400 kr. Denna kostar 330 kr tex. http://www.tradera.com/Xbox-360-Live-12-manader-Gold-auktion_302042_117073389

  • Oj, det var ju rätt bra pris. Tack för tipset, värt att kika på om jag blir sugen på Live.

   • Det var så lite så 🙂

 • Det är total misär att man inte kan få spela Uncharted-spelen på X-boxen. Gillar inte att spela på PS3:an utan har den mestadels som Bluray-spelare. Men får väl kanske gå ifrån mina principer i detta fallet. För spelen verkar riktigt härliga och inte minst onlineläget! 🙂

  • Jag tror (och hoppas) du kommer ändra uppfattning om PS3:an som spelkonsol efter att ha lirat Uncharted-spelen. Ruskigt, ruskigt bra spel och Uncharted 2 tycker jag verkligen visar att PS3:an har vassare hårdvara än 360.

 • Pingback: Uncharted 3: Drake’s Deception utannonserat « Björns blogg – www.bjornolsson.se()