FIFA 11: Bra men buggigt

Patrice Evra och Nani jagar Glen Johnson i FIFA 11.

Hösten innebär förutom det uppenbara (gulnande löv, frost, tjocka jackor) att fotbollsäsongerna startar för de flesta stora ligor. Det innebär även att EA släpper sitt årliga fotbollsspel. Årets spel heter FIFA 11 och givetvis finns det i min ägo!

Jag har Playstation 3-versionen och har spelat så att ögonen är fyrkantiga. Hela spelet är lite vassare. Passningsspelet känns mer naturligt än tidigare och bollen beter sig mer som en boll. Tacklingarna är även de mer naturliga och målvakterna verkar ha utrustats med en digital hjärna denna gång. Tidigare kunde målvakten titta på lite lojt när man spelat bollen till en medspelare med öppet mål. Nu så slänger sig målvakten som en galning vilket kan resultera i en del fantastiska räddningar. Målgörandet är inte lika spektakulärt som tidigare utan det blir mer tåfjuttar och bollar under utrusande målvakter än tidigare. Överlag känns det svårare att komma till avslut än tidigare. Det är en hård och tät kamp om nästan varje boll.

Det mesta är positivt med FIFA 11 med det finns en hel del buggar också. Den absolut största jag hittat är att det i karriärläget inte gick att gå från månad mars till april. Då står det bara och tuggar. Jag är inte den enda som har detta problem, vilket tyder på en bugg och inte en problem med just mitt spel. Dock gick det att kringgå detta problem genom att gå in i kalendern och simulera fram till första april. Andra buggar är en del visuella konstigheter vid byten där en spelare visas för att ena sekunden ersatts med en annan. Dock känns det sekundärt när själva spelmomenten i FIFA 11 är så ruskigt bra.

Det går förresten att göra spektakulära mål också. Denna pärla lyckades jag med i går när jag spelade ”Vi-har-inte-rättigheterna-till-Champions-League-så-vi-kallar-det-Mästarcupen” med Manchester United.

Har du spelat FIFA 11 och vad tycker du i sådana fall om det? Kommentera gärna!

 • Tycker det är bättre ”fotbollskänsla” i Fifa 11. Dock stör jag mig ganska mycket på passarna ibland när dem kommer till helt fel spelare. Det är nog dock bara lite träning som gäller så sitter det också.

  Jag håller med dig om att det är svårare att komma till avslut än i Fifa 10… eller i alla fall frilägen som dem har försvårat avsevärt. Dock så tycker jag det blivit lättare att sätta långskott vilket gör det mer varierande. Likaså har det blivit lättare att göra mål från inlägg och hörnor än tidigare. Kanske för att Drogba är sjukt bra på att nicka?

  En ganska irriterande sak är att EA nollställde onlinestatistiken så att jag fick börja om från början. Är det något dem börjat med månadsvis eller blev det bara fel någonstans?

  Känner att det kommer bli några matcher oss emellan och jag ser fram emot sammandrabbningarna 🙂 Snyggt mål föresten!

  • Jo passningarna går felt lite för ofta tycker jag också, men som sagt, det kanske hänger på träning. Långskott skjuter jag väldigt sällan, men det kan ligga nåt i att dom går in lättare. Inlägg är som du skriver lättare att sätta. Samtidigt tycker jag att frisparkar är mycket svårare att sätta. Slår man en bra frispark tycker jag nästan alltid den går i ribban (hur nu frisparken kan vara bra när den sitter i ribban?).

   Testade att träna just frisparkar och det var väldigt sällan dom satt i mål, däremot hade jag kanske tre ribbträffar i rad. Känns lite galet.

   Det där med onlinestatistiken har jag ingen koll på. Borde ju vara att det blev fel. Svårt att se att EA skulle nollställa varje månad.

   Jag ser också framemot sammandrabbningarna. Blir fler när jag övat lite mer!

 • Körde igenom street till pro läget först. Ganska soft förutom att spela street matcherna var ett irriterande fenomen. Torska 7 matcher på 76 matcher eller vad det nu var. Alla kom i första säsongen..

  • Street till Pro? Vad är det? Nu hänger jag inte med.

   • Spelläget till vänster..

    Street till pro / Managerläge / Tuneringläge

    • *Streets to Stadiums

     • Streets to Stadium verkar vara enbart för Wii. Nu förstår jag varför jag blev så förvirrad 🙂