The Walking Dead

På väg mot Atlanta.

Jamen ni ser ju! Ta en titt på bilden ovan, och fundera sedan på huruvida jag gillar sådana vyer. Svaret är: Naturligtvis!

Bilden kommer alltså från AMC:s (bolaget bakom fantastiska Mad Men t.ex.) nya storsatsning The Walking Dead. En tv-serie baserad på serieböcker om en zombieapocalyps. Själv är jag ju som bekant väldigt svag för mänsklighetens undergång och allt elände som följer med det, så mitt intresse väcktes när jag (rätt nyligen) fick kännedom om The Walking Dead.

Inledningen till serien delar vissa likheter med fantastiska Danny Boyle-zombierullen 28 dagar senare. Vår protagonist vaknar skitig, skäggig och bortglömd på ett sjukhus och inser snart att det har gått åt skogen för civilisationen. Hans första tankar går till familjen, sin fru och son och han börjar genast bege sig hemåt för att upptäcka att de inte längre finns där. En gissning efter att ha sett första avsnittet är att serien kommer bygga på att Rick Grimes, huvudkaraktären spelad av Andrew Lincoln, letar efter familjen.

Det syns verkligen att serien är påkostad och den osar kvalitet. Zombierna är väldigt välgjorda och hyfsat läskiga. Scenen där Rick kommer till Atlanta (bilden ovan) är mycket mäktig och avslutningen i första avsnittet gör att jag blir sugen på mer! Första säsongen kommer bestå av sex avsnitt och AMC har redan gett klartecken för en andra säsong.

Äntligen en postapokalyptisk serie i TV. Den senaste jag kan minnas är Pestens tid. Det har med andra ord varit alldeles för lite mänsklig undergång i TV. Nu blir det ändring på det!

 • Jag är glatt överaskad och imponerad. Ogillar egentligen bara cliffhanger-sluten 🙁

  • Ah, det är cliffhanger-slut i andra avsnittet också alltså?

   Jag har egentligen inget emot cliffhanger-slut i serier. Sedan kan det ju vara ett grepp de använt sig av i början för att få folk att fortsätta titta. När seriien ”satt” sig mer kanske det blir vanliga slut, utan cliffhanger.

 • Är så sjukt pepp på den här serien! När ska man hinna se den egentligen?

 • Tove

  Man kan ju inte vara annat än en hustruplågare om man gillar mänsklighetens undergång och allt elände som följer med det!

  Pass opp damer, här har vi en ulv i fårakläder!

 • Hej Björn!
  Satt och googlade på texten på den där ”Björn-muggen” och hittade den hos dig. Svenskan på muggen är, som du redan nämnt, oslagbar. Du är en av de få jag hittat som precis som jag tycker att det görs för lite filmer om the end of man kind. Det är häftigt hur mänskligheten förenas när allt är på väg att ta slut, tycker du inte? Och att det krävs något sådant som människans undergång för att vi ska enas. Schyst blogg Björn, skriv oftare! /Björn.J

  • Vad roligt att du hittade hit genom den muggen!

   Och vad kul att vi delar intresset för mänsklighetens undergång.

   Jag är fullt medveten om att jag borde blogga oftare. Energin saknas ofta då jag jobbar heltid om dagarna och bland annat just med att skriva texter. Så när jag är hemma och ledig går tiden ofta istället till att spela spel och kolla på film 🙂