Nytillskott i samlingen

De tre senaste tillskotten i blu-raysamlingen.

Jag fortsätter mitt blu-ray-shoppande och på senaste tiden har jag fått tillskott av tre nya titlar. Fantastiska, underbara, otroliga David Fincher-rullen The Curious Case of Benjamin Button köpte jag från CDON för åtta ynka kronor. Anledningen att det blev så billigt var för att jag fick ”återbäring” på de slantar jag julhandlade för i december. En hundring att shoppa för ramlade ner i mailboxen och då slog jag till på denna lysande film.

Tyvärr var inte fodralet så fint och det var rätt uppenbart att filmen varit öppnad men plastats in i igen. På omslaget fanns något kladd (förmodligen, förhoppningsvis, efter ett klistermärke) och det var små, små repor i plasten (som det brukar bli när man ”använt” en blu-ray ett tag). Dock så såg skivan fin ut och det är inget jag tänker bråka med CDON om.

Från brittiska Amazon har jag fått den fina lilla schweiziska sci-fi-rullen Cargo. Bra film jag varmt kan rekommendera och dessutom till riktigt fyndpris, bara sex pund! Något som förvånade mig är att det på baksidan står att det är stereo-ljud. Jag har inte kollat upp att det stämmer, men om det vore så är det ju underligt att 5.1-spår saknas.

Tredje titeln är tredje säsongen av Mad Men. Även denna utgåva kommer från brittiska Amazon. Här i hemmet har vi börjat titta på Mad Men med stor entusiasm. Jag har sett alla avsnitt tidigare, men ser så gärna om allt då det är en fantastisk serie som bara blir bättre och bättre för varje säsong. I slutet av månaden släpps säsong 4 och då kommer jag med stor sannolikhet lägga en beställning även då.

 • Fina filmer! 🙂

  Det är mycket möjligt att den har 2.0 ljud. Många idieproduktioner gör bara en stereomix för det kostar för mycket att köra 5.1 Även till Blu-rays

  • Men, går det inte att använda sig av 5.1-ljudet man hade på till biovarianten (om man nu mixade filmen i 5.1)?

   • Nej precis, troligtvis hade filmens bioversion inte 5.1 mix också. Det är rätt många filmer som kommer fortfarande med endast 2.0 mixar till biograferna. Extremt många mindre salonger har fortfarande inte uppgraderat sig. Så var det inte i Sundsvall då jag praktiserade som biografmaskinist 2006.

 • Jäkligt sugen på Cargo. Men väntar fortfarande på någon trevlig special utgåva. Känns som att det ligger en steelbook-release i luften.

  Välkommen till bluray-träsket Björn, there is no way back! 😉

  • Cargo var så billig så jag kunde inte låta bli. Även om det hade varit kul med en häftigare utgåva!

   Nästa planerade inköp blir Mad Men säsong 4, Black Swan (och DÄR vill jag verkligen se en rolig utgåva) samt The Walking Dead.

   Det är skrämmande kul att samla blu-ray. Nu har jag ju visserligen samlat DVD:er i massa år så jag har ju det i ”blodet” redan 🙂

 • Fredrik

  Det känns alltid lite surt när man beställer något som förväntas vara nytt bara för att inse att produkten har plastats om. Men så länge inte själva skivan är skadad är det en bagatell men vi lever trots allt i ett I-land och då har man I-landsbekymmer 😉 för övrigt måste jag ta tag och börja se Mad Men, har bara hört gott om den serien.