Stekhet spelvår

Crysis 2 ser riktigt bra ut.

I morgon går startskottet för en stekhet spelperiod på cirka en månad. Crysis 2 släpps nämligen i morgon och jag som är svag för snygga first person shooters och trasiga stadsmiljöer kommer givetvis slå till och göra ett köp av nya Crysis.

Jag spelade aldrig första Crysis, helt enkelt eftersom jag inte spelar spel på dator (förutom Braid, just nu på Mac). Det undgick mig dock inte (och förmodligen ingen annan heller) hur otroligt snyggt spelet var. Tyvärr var det inte så mycket mer jag läste om det än att det var väldigt snyggt. Intresset för själva spelet väcktes dock när jag fick se Toves bror spela det på sin PC.

Så, nu när uppföljaren släpps till konsol är jag spelsugen till max. Jag har redan testat multiplayerdemot till PS3 och tyckte det verkade riktigt bra (förutom att fjuniga tonåringar sköt mig sönder och samman. Men så brukar det vara för mig i multiplayer).

På måndag släpps ett nedladdningsbart tillägg jag är ännu mer sugen på än på Crysis. Mass Effect 2 får sitt sista nedladdningsbara tillägg som heter ‘Arrival’ och ska knyta i hop mycket av storyn mellan Mass Effect 2 och Mass Effect 3 som kommer senare i år. Mass Effect 2 är något av det bästa jag någonsin spelat och det senaste nedladdningsbara tillägget, Lair of the Shadow Broker, var ruskigt bra! Jag väntar mig inget mindre än en helt briljant avslutning på Mass Effect 2.

Sedan har vi Valves nästa spel. Portal 2. Det släpps 18 april och jag tyckte väldigt mycket om det första Portal så givetvis är jag mycket intresserad av denna uppföljare. Det jag sett från spelet så ser det mycket snyggt ut och ska vara betydligt längre än sin föregångare.

Till sist har vi två spel som redan är släppta som jag också är väldigt sugen på. Dead Space 2 och Killzone 3. Det som saknas är tid!

2011 blir ett alldeles utmärkt spelår!

 • Fredrik

  Har nu kört några timmar i single player av Crysis 2 på PS3 och hittills är det en upplevelse av sällan skådat slag, Crytek har verkligen lyckats föra över grafikmonstret till konsolerna på ett utmärkt tillvägagångssätt. Det är enormt uppfriskande att få vara i miljöer som inte enbart består av smala korridorer med osynliga väggar á la Call of Duty.

  Killzone 3 var jag något besviken på, ett kompetent spel utan vidare men alldeles för mycket av den föregående varan. Dead Space 2 däremot var ett lyft uppåt på alla plan, måste spelas om man tyckte om del 1.

  2011 kommer ruinera mig…

  • Jag håller med dig om allt du skriver om Crysis 2. Ett riktigt bra spel som dessutom ser otroligt bra ut!

 • Heej Björn.
  Tänkte jag skulle svara på din kommentar fast hos dig istället.
  Yes – det blev (smidiga) WordPress för mig nu istället för min (osmidiga) old fashion blogg.
  Skönt att slippa ha tusen olika adresser med =) Är ganska nöjd..men man kan alltid finlira – du vet. Men sjukt nice med Wp ändå.

  Hoppas det går bra med informatörs jobbet. Tja!