Airport Extreme

Min nya Airport Extreme med två inkopplade USB-diskar.

I går hämtade jag ut min nya router, Apples Airport Extreme version fem. Då jag som bekant har skaffat en MacBook Air vill jag givetvis vara så ”otrådad” som möjligt. Problemet blev ju att då jag till iMacen haft två externa hårddiskar inkopplade så ville jag slippa att koppla in dessa i MacBook Air. Lösningen blev att köpa en Airport Extreme (som jag praktiskt taget bara hört bra saker om) och att koppla in hårddiskarna i denna och ansluta över nätverket.

Så, ett dygn efter beställningen fanns det en Airport Extreme att hämta på ICA (snabbt jobbat Webbhallen!) och ivrigt började jag att installera den! Det gick rätt smärtfritt och de två anslutna diskarna dyker upp så fint så i OS X Lion.

Jag har flyttat över mitt iTunes-bibliotek till en extern disk och alla mina fotografier ligger där redan. I Aperture är det inga problem som helst att nå bildbiblioteket och likaså med iPhoto. Däremot har jag stött på lite problem med Canon EOS Utility som vägrar låta mig att importera bilderna till den externa disken. Varför vet jag inte.

I övrigt är jag ruskigt nöjd med min Airport. Den skickar ut en stark signal, delar med sig av hårddiskarna utan problem och är dessutom snygg. Planer finns på att byta ut ena Seagate-disken mot en tystare, men det får bli framöver.

 • Johan Sundkvist

  Trevligt att höra! Jag har också gått i funderingar på att köpa en Airport Extreme. Och med dina ord som sällar sig till en skara av lovord blir det nog att göra slag i saken.

  • Ja jag kan rekommendera den efter det lilla jag använt den. Jag märker genast att det är en starkare signal, och då hade jag en router som jag tyckte var riktigt bra tidigare och som jag varit nöjd med (Netgear WNR834B). Sedan så är det ju guld värt att kunna koppla in hårddiskarna i Airporten och komma åt dem över nätverket.

 • Anonym

  Inte bra detta Björn, all denna Apple-propaganda håller på att ge mig konstiga idéer. 

 • Gunnar

  Hej, fint. En fråga. Var du tvungen att använda en hubb för att få in två diskar, eller har APE två usb-portar? Om hubb: inga problem med den?

  • Jo jag använde en hubb. Airporten har bara en USB-ingång.

   Jag köpte en billig tvåportshubb på Clas Ohlson för 99 kronor och den funkar utan installation och problem.

   • Gunnar

    Tack för svar!