MacBook Bear är här

Min MacBook Air. Döpt till "MacBook Bear".

Jag har ju tidigare skrivit om att jag beställt en MacBook Air. I fredags dök mitt nytillskott upp och det var mer lätta steg jag åkte och hämtade ut min nya dator. Just lätthet är ett tema som återkommer med nya MacBook Air. Min trettontummare väger 1,3 kilo och är otroligt vacker och en enda glädje att använda.

Första intrycket är med andra ord väldigt positivt och nya OS X Lion är snyggt, snabbt och rätt lätt att sätta sig in i. Det har varit lite ovant att lära sig alla nya gestures på trackpaden, men när man väl nött ett tag så sitter det ganska naturligt.

Just nu är jag i full gång med att flytta över filer och program från iMacen MacGyver för att sedan sälja den. Hittills har jag inte stött på något speciellt problem utan det största bekymret är vilken lösning jag ska välja för lagring. 256 GB är inte så mycket utrymme, så planen just nu är att införskaffa en Airport Extreme basstation och koppla in USB-hårddiskar i den som kan klara av mycket av lagringen. Frågan är om det går att bildbehandla över nätverket (tveksamt), men jag tror jag ska göra ett försök för att se hur det går.

Ett annat framtida inköp är en extern skärm och trådlöst tangentbord och trackpad. Nog för att MacBooken är underbart portabel, men när jag sitter längre stunder vill jag göra det vid en större skärm! Jag har redan spanat in en skärm på 23 tum som verkar bra (IPS, LED och full hd) och inte är snuskigt dyr.

 • Par Mostad

  Eftersom bilder läggs i RAM-minnet borde det inte spela någon större roll för prestandan om de ligger på en nätverkshårdisk mer än att det tar längre tid att öppna och spara dem. 

  Grattis till datorn, sjukt snygg den är!
   
  Ja visst är Lion trevligt. Fullkomigt älskar att alla dokument, fönster osv. ligger där jag sist placerade dem när jag startar upp datorn 🙂

  • Sweet! Då lutar det verkligen åt att det blir en Airport med två anslutna hårddiskar.

   Vet du vad det är för skillnad mellan de olika versionerna av Airport? Den nuvarande versionen är ju version 5. Vad skiljer mot version 4? För ett otränat öga verkar de rätt lika.

 • F-n, jag blir ju lite lätt avis och sugen som tusan på att köpa mig en jag med, men det känns väldigt onödigt eftersom min MacBook bara är ett och ett halvt år och funkar utmärkt som hemma/soffdator (peppar, peppar). Men de är ju väldigt fina och nya saker är ju alltid kul.

  Suck.

  • Avvakta i något år till. Förstå vad läckra MacBook Air:erna kommer att vara då!

 • Anton

  Som du säger Björn. Så är lätthet verkligen ett tema som återkommer angående din Air. För inte nog med att DEN är just lätt. Så blev du allt också lite lättare i plånboken dessutom. 🙂

 • Par Mostad

  Den nya verkar vara snabbare på att skyffla data och bättre räckvidd. 
  Anandtech har en ganska nördig genomgång av version 5 vs 4 på följande länk:http://www.anandtech.com/show/4577/airport-extreme-5th-gen-and-time-capsule-4th-gen-review-faster-wifi-/1

  • Vilken fantastiskt nördig genomgång!

   Nu har jag beställt en Airport Extreme, senaste versionen. Pepp på att testa nätverksanslutna hårddiskar samt Time Machine över nätverk!