Alien Vault

En otroligt fin bok. Alien Vault, av Ian Nathan.

I början av månaden så fick jag hem en kanonbok för en nörd som jag: Alien Vault, av Ian Nathan. Efter att ha läst recensionen i Empire där boken gavs det högsta betyget kunde jag inte göra något annat än att klicka hem en beställning av den.

Älskar man sci-fi, tycker att Ridley Scott är en av världens bästa regissörer och att Alien är fantastisk (ja, allt detta stämmer in på mig) så är boken en enda fest. Här berättas det mesta kring skapandet av en av världens bästa sci-fi-rullar och även om man har sett making of-dokumentären på blu-ray-boxen så har boken något nytt att ge. I boken medföljer ritningar, posters, klistermärken och massa bilder som åtminstone jag aldrig har sett. Vi får läsa om soppan kring manuset, problemen vid inspelningarna och naturligtvis alla detaljer kring den nu klassiska chestbursterscenen.

Boken är rik med illustrationer, fotografier, anteckningar med mera. Speciellt H.R. Gigers fantastiska konst och sjuka målningar får mig att vilja se mer och mer! Jag övervägar att låta min nästa nördbok få bli en Giger-bok.

Lås in dig en hel helg, kolla igenom Alien-trilogin (nej, Jean-Pierre Jeunets film kan du hoppa över), se dokumentärerna och gotta ner dig i boken!

 • Tove

  Puss!

 • Anton

  Det är så kul att du också avskyr Alien 4. 

  Den här boken är något jag måste kolla in för jag är precis som du helt frälst i Alien trilogin 🙂

  • Det finns ju nästan inget att gilla med Alien 4. Verkligen usel! Dock ska erkännas att det kittlar lite på slutet när de landar på jorden, men det beror ju enbart på grund av min fascination för postapokalysm!

   • Anton

    Ja men verkligen. Sista biten med det trasiga Frankrike är underbart. DET och någon få annan pärla finns, annars helt värdelös. Kom dock ihåg att postapocalypse-biten inte ens är med i bioversionen. Det var något som Jean-Pierre inte gillade och tog bort. *Pffft* komma här och komma!