De bästa spelen från 2011

Ett nytt år är här och som brukligt är så ska man sammanfatta det gångna året. Jag är lite sen på bollen då årsbästalistor brukar komma i slutet av året, inte i början av det nya. Hursomhelst har jag valt att sammanfatta fjolårets bästa spel according to me. Jag spelade en hel del, och dessa titlar var vassast enligt mig. Sedan finns det säkert folk som anser att titlar saknas, men det kan ju bero på att jag inte spelat de spelen. The Elder Scrolls: Skyrim är ett bra exempel på ett spel från i fjol som är dunderhyllat men som jag inte har spelat.

Fantastiska Portal 2 är årets bästa spel.
 1. Portal 2
  Fantastisk stämning och underbara miljöer genom hela spelet. Dessutom kluriga spelmoment som ger en härlig känsla av smarthet när man löst problemet och tagit sig vidare. Spelet är också fullproppat med små ledtrådar till större hemligheter och detta är ett spel jag kan surfa runt och läsa folks teorier om. Ett spel med härlig yta, kanonbra innehåll och dessutom oanat djup och symbolism.
  Jag har skrivit om Portal 2 tidigare i bloggen.
 2. Batman Arkham City
  En hel stad fylld med karaktärer och gotiska miljöer att svinga sig runt i och spöa fiender. Att kunna spela som Catwoman är också ett lyft. Vassare än Batman Arkham Asylum, och det säger inte lite!
 3. Deus Ex: Human Revolution
  Snyggt men med vissa brister, som usla bossfighter. Stämningen och musiken är dock i toppklass, och det kommer man långt på!
  Här har jag skrivit om Deus Ex: Human Revolution tidigare.
 4. Crysis 2
  Ruskigt vackert spel med trasiga städer och en hel del pulsökande smygande. Få spel har stressat upp mig som detta när jag försöker smyga förbi aliens i ett ockuperat New York.
 5. Gears of War 3
  Supertight kontroll och ruskigt snygga miljöer i Marcus Fenix tredje äventyr. Storyn är bra, och karaktärerna och dialogerna är korkade på ”rätt” sätt. En värdig avslutning på en fantastisk trilogi.
  Gears of War 3 har jag också skrivit om tidigare.
 6. Uncharted 3: Drake’s Deception
  Det absolut vackraste konsolspel jag någonsin har sett. Det negativa med spelet är att det är för styrt och att man som spelare har för lite frihet. Detta var det spel som jag innan året trodde skulle toppa min lista, men när det är ett så starkt spelår som 2011 så är det tuff konkurrens. Trots sin sjätteplats så är Unhcharted 3: Drake’s Deception ett helt fantastiskt spel.
 7. L.A. Noire
  Fantastiska ansiktsanimationer och en snygg stad. Dock så var denna snygga stad lite väl tom.
  Jag bloggade om skådisarna i L.A. Noire och Mad Men tidigare i år.
 • Anton

  Bra lista Björn! Jag hoppades på att du skulle släppa en sådan snarast. Kul att den dessutom inte var så jävla ”självklar” med titlar som Crysis 2 och LA Noir. Portal 2 är tveklöst ett utav årets bästa spel, samma sak gällande Batman Arkham City. Jag har ännu inte hunnit med Uncharted 3 eftersom dom andra två inte riktigt föll mig i smaken. Men ska ge mig på det snart också!

  • När kommer det en liknande lista från dig? Ovanligt tyst i bloggen nu. Och skyll inte på jobb!

   • Anton

    Hehe. Jag har faktiskt funderat jättemycket på att släppa en sån lista. Jag är pepp på att börja skriva. Men det tar tid för mig att skriva och oftast då skiter jag i att skriva överhuvudtaget. Men jag har komponerat en både bästa spel och bästa film lista med lite korta motivationer. Jag måste börja skriva igen 🙂 Om inte annat för att det är bra övning. Och så är det jobb dårå 🙂

    • Skriv hellre lite sämre än inte alls. På så sätt tränar du ju dig!

     • Anton

      I know, I know. Måste komma igång för det är samtidigt skitroligt att blogga.

 • Tove

  Grymma headers till dina inlägg! Bra jobbat!

  • Tack! Det blir ett jäkla lyft tycker jag också!