FIFA Ultimate Team 14

En ny fotbollssäsong är här vilket innebär ett nytt släpp av EA Sports FIFA-spel. Årets upplaga, FIFA 14, innebär också en ny upplaga av Ultimate Team. Ultimate Team är galet beroendeframkallande och jag bloggade om det precis när jag började spela det, i samband med FIFA 11.

Det blev en mängd matcher under fjolårssäsongen. Det säger en hel del att den spelare som spelade flest matcher för mig då, Thomas Vermaelen, kom upp i precis 600 matcher. Den stora stjärnan i truppen var Manchester Uniteds anfallsstjärna Robin van Persie som smällde in 453 mål på 532 matcher. Ett vansinnigt bra målsnitt (0,85 mål per match) som jag hoppas kommer att upprepas även denna säsong då jag lyckats lägga vantarna på van Persie även till denna säsong.

Min trupp i FIFA Ultimate Team 13.
Min trupp i FIFA Ultimate Team 13.

När jag startade upp Ultimate Team så fick jag några pack med spelare och hade så pass tur att jag fick två spelare som var ”in form”. Kort och gott; jag kunde sälja dem för dyra pengar för att sedan lägga slantarna på van Persie. Hittills så har han inte gjort mig besviken med 41 mål på 45 matcher. Bredvid honom har jag dessutom Liverpools stjärnanfallare Daniel Sturridge som har gjort 26 mål på 30 matcher. Det är helt klart en målfarlig duo jag har i anfallet.

Det har bara gått några dagar in i säsongen, men jag är redan nu vansinnigt nöjd med min trupp. Inför framtiden så planerar jag att köpa fler belgiska spelare. Vincent Kompany är någon jag gärna ser intill Nemanja Vidić i mittförsvaret. Kanske med Jan Verthongen som ett alternativ? På vänsterkanten har jag tänkt mig att Eden Hazard ska få dominera. Dock så är de belgiska spelarna rätt dyra, men med ett gäng matcher så lär jag till slut få ihop min drömelva.

Min nuvarande trupp i FIFA Ultimate Team 14.
Min nuvarande trupp i FIFA Ultimate Team 14.

Spelar du Ultimate Team? Har du några förslag på spelare som måste in i min Premier League-trupp? Kommentera gärna!

 • Anders

  Kan tipsa om Benteke. Han är ruskigt bra i spelet då det i årets upplaga är viktigare med styrka och storlek än snabbhet. Dessutom är det lite för lätt att nicka mål i Fifa14, vilket EA fått kritik för. Kommer släppa en uppdatering som gör det lite svårare att göra mål på nick och med finess-skott. Tills dess så är Benteke en riktigt bra spelare att ha i laget då han är stor och stark. Han har på de 4 matcher han spelat lyckats knoppa in hela 8 mål.

  • Det kommer att bli ett köp av Benteke framöver helt klart, men jag har svårt att se att han kommer att peta Sturridge. van Persie och Sturridge kompletterar varandra ruskigt bra och det är bra med en snabb spelare intill van Persie, som inte är så snabb.

   När det gäller finesskott så har jag knappt skjutit ett enda. I demot så tycker jag att finesskotten funkade dåligt. Om man försökte sig på ett finesskott med Neymar t.ex så blev det oftast bara något ”snyggt” som inte ledde till något. Hursomhelst så måste jag läsa på lite mer kring hur jag bör spela FIFA. Känns som att tjonga långbollar på topparna fungerar sämre än någonsin.

   När det gäller nickmål så kan jag förstå. Har knoppat in många mål på hörnor. Rio Ferdinand är tredje bästa målgörare för tillfället i klubben!