The Last of Us Remastered – vassare version till Playstation 4

Det jag anser vara den förra konsolgenerationens bästa spel, fantastiska The Last of Us, ska komma till Playstation 4. Naughty Dog har putsat upp spelet rejält och till sommaren så kommer det att gå att spela The Last of Us i 1080p och Naughty Dog siktar på att klara 60 bildrutor i sekunden.

The Last of Us såg fantastiskt ut redan till Playstation 3 men detta lär innebära att spelet blir ännu skarpare och detaljrikare. Det känns med andra ord som läge för ännu en genomspelning för min del!

Förutom högre upplösning och vassare bildfrekvens så ska skuggor och ljus vara bättre i denna version samt att alla karaktärsmodeller vara betydligt mer detaljerade. Inbakat i denna version är även DLC:et Left Behind (som var alldeles lysande) och några multiplayer-kartor (jag har inte testat multiplayer-läget i The Last of Us).

The Last of Us Remastered till Playstation 4 är snart här.
The Last of Us Remastered till Playstation 4 är snart här.

Naughty Dog har också släppt en trailer. Inte så mycket matnyttigt i den och svårt att se så stora skillnader jämfört med Playstation 3-versionen, men det lär märkas sedan när man får sitta med handkontrollen i händerna. Förresten, kolla inte trailern om du inte spelat spelet. Det är inte direkt en spoiler, men ett vackert ögonblick som bör upplevas och inte ses i en trailer som vi får se där.

Till sommaren så släpps The Last of Us Remastered. Pepp!

 • Anton

  Jag är så galet pepp att jag knappt kan bärga mig. Älskade The Last of Us men avskydde handkontrollen. Spela om detta spel med fantastiska DS4 är ju som en dröm som blir sann!

  Däremot kan jag tillägga att 60fps och remastrad grafik kan göra spelet betydligt fulare. Spelar om Tomb Raider just nu till PS4:a och tycker alla skarvar blir så mycket tydligare. Man ser att det är en gammal motor, ett gammalt tänkt som helt enkelt blivit uppblåst till högre upplösning.

  Så behöver det ju inte garanterat bli. Vilket som kommer spelets innehåll inte försämras.

  • PS3:ans handkontroll är ju under all kritik, även om man vänjer sig. Enormt lyft med Dualshock 4 dock!

   Jag blir lite överraskad när jag hör om Tomb Raider. Har bara hört positivt om Definitive Edition. Samtidigt så känner jag mig lite lättad då jag just nu spelar Tomb Raider, men till PS3 (man fick ju det gratis med PSN+). Jag tycker att det ser riktigt bra ut till PS3 men har hela tiden tänkt ”oj vad snygg Definitive Edition lär vara!”.

   Riktigt trevligt spel det lilla jag har spelat hittills.

   Hur som helst så ska ju Naughty Dog använda sig av samma motor som de haft till The Last of Us även till sina nya PS4-spel. Så det kanske är ett spel som klarar av att uppgraderas bättre än vad Tomb Raider gjorde.

 • Pingback: E3 ger oss nya spel att längta efter | Björns blogg – www.bjornolsson.se()

 • Pingback: The Last of Us Remastered | Björns blogg – www.bjornolsson.se()