Kejsarens nya kläder

– eller hur jag slutade ängslas och lärde mig älska bra film.

Det finns filmer praktiskt taget alla verkar gilla när man själv bara tycker det är skit. Folk hyllar och säger med viktig min saker som Aronofskys Pi visar verkligen att less is more och att specialeffekter inte kan bära en film lika bra som en bra story”.

Här kommer min topp fem över världens mest överskattade filmer. Just Darren Aronofskys Pi fick inte plats på listan, men tro mig, det är överskattad svartvit skit.

5. Citizen Kane (1941)


– Vad säger du, är vi den femte mest överskattade filmen!?

Dåligt skådespel, dålig story och karaktärerna är osympatiska. Och du, en ledtråd: KÄLKEN!

4. Svart katt, vit katt (1998)


Kalle ville bara dö när han hörde att Svart katt, vit katt kommit fyra på Björns lista över överskattade filmer.

Det är ju buskis, fucking buskis! Stefan och Krister goes Jugoslavien! Folk snubblar, låter skojsigt, ser skojsiga ut och är allmänt helcrazy. Om det ser ut som bajs, luktar bajs och smakar bajs måste det vara bajs.

3. Midnight Cowboy (1969)


Jon och Dustin kunde inte fatta vad som just hade hänt, att Björn hatade dem så!

Jon Voight är dum i huvudet (naiv beskrivs karaktären som på andra sajter) och prostituerar sig. Den enda låt de hade råd att köpa loss rättigheterna till var tydligen Harry Nilssons Everybody’s Talkin’ då den spelas hela filmen igenom. Att skiten vann en Oscar för bästa film 1970 är inget annat än sorgligt.

2. Taxi Driver (1976)


– Nu jävlar tar du bort mig från listan!

Robert De Niro är en slemmig typ som kör taxi, flippar ut och försöker ta livet av en politiker samt tar med Cybill Shepherd på bio för att se Kärlekens språk. På slutet skjuter han ihjäl en massa människor och hyllas som en hjälte. Det enda bra med filmen är att en av De Niros taxikollegor ser precis ut som Moe från The Simpsons.

1. En kärlekshistoria (1970)


– Men lugna dig Annika, det är ju bara en fånig lista!

Människor agerar obegripligt genom hela filmen. Det gråts, skriks och slåss utan någon förklaring. Dessutom står kameran still praktiskt taget i varje scen, något som blivit Roy Anderssons signum. På slutet springer alla omkring i dimma och skriker ”John!”. Jag hatar det.

Navigation