Midsommar 2006

Så, at last, det utlovade inlägget om midsommaren 2006. Dagen inleddes hemma hos Johan i Delsbo med sillfrukost och nubbe. Tyvärr var väl inte vädret exakt på vår sida så en del av sillätandet fick ske i regn. Vädret kändes överlag svajigt hela dagen. Efter sillfrukosten så var det dags för barfotafotboll med cirka 10-12 pers. För min egen del gick det riktigt bra och vi kom senare fram till att jag måste gjort flest mål av alla. Nu kan man visserligen diskutera min vilja att jobba hem (den fanns inte) och gnälla på att jag likt en Ronaldo mest stod och såg fet och trött ut och väntade på bollen. När jag fick den blev det full fart i alla fall. Reima var nog bäst på plan och näst bäste målskytt efter mig. Han var av den kalibern att han också jobbade hem och försökte förhindra mål.

Efter vi duschat och gjort oss vackra (jag, Jon och Reima stod i timmar och fixade håret) så var det födelsedagsfest i Johannesberg för Christers sambo Malin. Stämningen var riktigt bra och vädret var fantastiskt fint just när vi grillade och åt. Ungefär när vi var klara började regnet duscha oss igen. Ölen flödade dock och livet kändes inte alltför tufft. Lite senare på kvällen när ölen flödat mer så blev det även kareokesång där jag, Reima och Jon slaktade Backstreet Boys gamla paradnummer Everybody. Inte ett öga var torrt.

Strax efter detta bestämde vi oss för att åka hem. Reima blev rätt “trött” också så det var lika bra. Hemma hos Reima så somnade Jon på sängen med kläderna på och Reima inne på toaletten. Jag däremot var duktig och drack massa vatten och klädde av mig och sov under täcket den natten. Innan jag somnade tänkte “stackars idioter, vad bakis dom kommer vara imorgon” om Jon och Reima som låg utslagna. Givetvis så var det jag som var mest sliten dagen efter, trots mina förberedelser med vatten och medan killarna var och lirade innebandy låg jag och sov och tyckte synd om mig själv.

På eftermiddagen tog jag mig in till Hudiksvall och till Gabbe för att se Sverige-Tyskland på hans projektor. 13 besvikna människor i ett litet rum blev slutresultatet och otaliga var de gånger Aaron kastade sin Sverigehandduk eller svepte Jägermeister i ilska. Trots bakfylla och fotbollsförnedring så var det ändå en riktigt fin midsommar.


Grillning hos Malin och Chrille. Notera Jons groteska flintastek längst ner till höger i bild.


Samlade pojkar. Reima, Thomas, jag, Totte och Jon.


Jag och Reima är helt galet spexiga med skedar.


Reima antog ett vad och klämde i sig en hel påse bearnaisesås för 40 kr (pubertalt, we know!).


Jag och Jon var riktigt glada trots varsin förlorad tjuga.


Cornykillar i lekstuga.


Reima framförde sin midsommarsång med den avancerade texten.


Chrille blev naturligtvis trubaduren Mats och sjöng bland annat en egenkomponerad låt som han skrivit till Malin. Riktigt bra faktiskt!


Efter det bestämde sig Reima och Chrille sig för att brottas. Hur det gick mellan 100 kg Chrille och 60 kg Reima förtäljer inte historien.


För att citera bandet vars namn Reima hade på sin t-shirt: “OK mjukbrallan, inget mera vin!”.

Navigation