Robbie Williams i Götet

Solen har stekt mig härligt sommarbrun i Göteborg och jag har förmodligen just upplevt årets bästa helg.

På torsdagen åkte jag glatt ner till Örebro. Två veckor hade gått sedan jag träffade Tove så att säga att jag längtade efter henne är inte precis att överdriva. Det var inte bara Tove som väntade mig heller utan en utsåld konsert med Robbie WilliamsUllevi också. Vi spenderade två nätter i Örebro innan vi åkte vidare till Göteborg. I Örebro så grillade vi med Toves föräldrar, badade och trivdes med livet. Tove och svärfar tog även med mig till Örebros stolthet Svampen, vattentornet som nu fungerar som restaurang och utsiktsplats. Riktigt fin utsikt var det indeed.

Sedan begav vi oss som bekant ner till Göteborg där vi slöt upp med min polare från Bollnästiden, Jocke, och hans bror Andreas. Tunga väskor släpades iväg till Göteborgs vandrarhem bara för att vi där skulle få beskedet att våra rum som var bokade och betalda långt innan i förväg hade blivit uthyrda. Vi hade bokat tre nätter, men skulle bara stanna två. Tre nätter var minimum under denna helg tydligen. Trots att Jockes mamma hade förklarat att vi inte skulle dyka upp första natten hade inte de på vandrarhemmet fattat detta utan hyrt ut våra rum när vi inte dykt upp. Det faktum att första natten var betald var inget som bekymrade vandrarhemspersonalen och att använda en telefon för att dubbelkolla bokningen när vi inte dök upp var tydligen inte ett alternativ för dom.

Uppgivna och trötta satt vi där på en bänk och svettades inne i foajen då Tove föreslog att jag skulle höra av mig till Pärs bror Klas som bor på Hisingen. Efter att ha messat Pär efter numret ringde jag upp en mycket bakfull och förvånad Klas som gav oss det glada beskedet att vi fick sova där. Boendet var fixat!

Vi åkte båt till Hisingen och lämnade av den tunga packningen. Sedan strosade vi runt i solskenet på stan. Besökte massa butiker, jag i jakt på ett passande fodral till min kamera som tack och lov dykt upp i Gävle två timmar innan jag åkte till Örebro (därav alla bilder i detta inlägg). Jag ville ha ett läderfodral men alla som jag provade nötte på zoomen runt avtryckaren. Fick nöja mig med ett i tyg till slut. Nytt minneskort hade jag införskaffat i Örebro några dagar innan. Laddad med 1 gb var kameran redo att föreviga hela vår vistelse.

På kvällen så såg vi England-PortugalBishops Arms på samma hotell som Robbie bodde på. Det stod massa folk utanför och väntade på att Robbie skulle visa sig. Han skulle ju senare spela första konserten. Matchen gick som de flesta kanske vet till straffar och naturligtvis förlorade England. Kanske inte världens bästa uppladdning för fotbollsfanatikern Robbie, men tydligen hade konserten varit helt otroligt grym ändå.

Konsertdagen inleddes med att åka till en bazaar med Klas och hans sambo Linda. Massor av krimskrams ute i solen. Det var inte riktigt vår cup of tea men det blev en langos i alla fall och lite trevlig vistelse utomhus så det kändes som en fin start. Den efterföljande Coronan med citron i hemma hos Klas och Linda satt som handen i handsken. Efter det var det dags att bege sig in till stan och träffa Jocke, Andreas och Annelie som är Jockes flickvän och Annelies kompis Åsa. Innan vi styrde kosan mot Ullevi så laddade vi upp med god mat på en restaurang.

Ullevi var det smockat med människor. Basement Jaxx var förband och riktigt härliga att se. Det var dock inte världens tacksammaste uppgift att vara förband åt Robbie då det kändes som publiken sparade alla sina krafter åt när han skulle gå på scen.

Så när han väl gick på scenen var det upplagt för fest. Hela konserten var suverän och Robban himself verkade på strålande humör. Han flörtade med tjejer framför scenen (“Sixteen? Are you really sixteen!? I’m going to prison!”), fick publiken att skrika fuck off åt en ballong som svävade ovanför Ullevi och började impulsivt att sjunga operastycket i Queens Bohemian Rhapsody bara för att sedan sluta och konstatera I don’t know why I did that.

När konserten och dagen var slut så var det bara sömn som gällde innan vår sista dag i Göteborg. Sista dagen ägnades bara åt att strosa omkring på staden och sedan att sitta alldeles för länge på ett tåg med dörrfel (vilket innebar försening, offcourse). I morse åkte jag från Örebro och lämnade min goa flickvän som jag inte kommer att få träffa på två veckor igen. Det känns inte så kul, men jag är glad att vi fick en sådan underbar helg tillsammans.

Här kommer helgen i bilder. Det är med andra ord dags för debut för min Sony Cybershot DSC-W100 i denna blogg! Enjoy.Jag uppe på Svampen.


Öldrickning på Avenyn. Från vänster: Torbjörn, Andreas, Tove, Jocke och längst ner till höger ser vi Ullas bakhuvud. Torbjörn och Ulla är Jocke och Andreas föräldrar.


Klas och jag på båten till Hisingen


Fans utanför hotellet.


Vi väntar på middagen innan konserten. Från vänster: Andreas, Jocke, Åsa, Annelie och Tove.


Tove och Andreas inne på Ullevi innan konserten.


Mäktig scen.


Mr. Robbie Williams himself.


Tove leendes efter konserten.


Genast efter konserten satte rivningen igång.

Kändisspottandet gick sämre denna gång. De enda kändisar jag såg (förutom Robbie och hans band) var Bingo Rimér och hans fru Angelica inne på Ullevi.

Media skrev vansinnigt mycket om Robbies besök. Här har jag samlat massa artiklar ur Aftonbladet och Expressen.

Aftonbladet
Recension av lördagskonserten
Recension av söndagskonserten

29 juni: Så ska Robbie chocka Ullevi
30 juni: Robbie har landat
1 juli: Han är underskattad
1 juli: Robbies alla erövringar
1 juli: …men här gick kvinnokarlen bet
1 juli: Klackrent, Williams
2 juli: Ordnade egen VM-parabol
2 juli: Robbies fest i natt
2 juli: Alla vill de ha honom
2 juli: Robbie: Ni är bäst
2 juli: Så bra var Robbie – låt för låt
3 juli: Superstjärnan sökte nya hotell-romanser
3 juli: Stjärnan: Jag är fulast här
3 juli: Tack för festen
4 juli: Gessle festar med stjärnan – men sågar musiken
4 juli: Hej då, Sverige

Expressen
Recension av söndagskonserten

1 juli: Över 110 000 väntas komma
1 juli: I helgen skrivs pophistoria
1 juli: Tjejtjusaren Robbie
1 juli: Robbie flydde – till fotbollen
1 juli: Robbie sjöng för fansen
1 juli: Publiken gladde ledsen Robbie
2 juli: Wow, vilken fest
2 juli: Robbies hylling till Ullevi-publiken
3 juli: Glimtar från konserten
3 juli: Har tappat tron på kvinnorna
3 juli: Stjärnan somnade ifrån väntande fans
4 juli: Robbie: Hej då, Göteborg!

Navigation