Greece is the word II

Tillbaka i verkligheten igen efter en underbar vecka i solen. Näsan är lite bränd men i övrigt så är allt toppen. Vi har inte gjort så mycket förutom att äta, sola, bada och dricka öl ungefär. Den enda “utflykten” vi gjorde var när vi tog en lokalbuss in till Chania för shopping, som jag skrev om i förra inlägget. Chania var fint och hamnen var ju det mest sevärda som jag tidigare skrev. Helt underbart var att sitta där i solnedgången och äta en mixed plate med massa gott från just havet. Det var fiskar, bläckfiskar, musslor med mera som vi glatt mumsade i oss.


Före: På planet till Kreta.


Tove i Chanias hamn.


Tove sitter och väntar på maten i Chania.


Den härliga mixed seaplate vi beställde in.


Min blogg är tydligen stor i Grekland.


På flera ställen fanns det skyltar och reklam om den.

Hotellet var riktigt mysigt och vi hade fin utsikt både från balkongen, där vi åt frukost varje dag, och från loftgången utanför dörren. Havet bredde ut sig nedanför hotellet och det låg hur mycket restauranger och souvenirbutiker som helst längs med vägen som gick igenom hela Agia Marina. Det var väldigt mycket turister där och allra mest skandinaver. Jag skulle gissa att det var allra mest svenskar t.o.m.


Utsikten från vår loftgång.


Utsikten från balkongen.


Jag skuttandes glatt i havet på kvällen.


En vågsurfandes flickvän.

Grekerna var väldigt vänliga och man kunde strosa omkring ostört utan att dom ville pracka på en massa grejer. Maten på restaurangerna var bra i överlag. Dom enda negativa sakerna med restaurangerna var att på ett ställe, som vi åt på första kvällen och trivdes med, fick vi vänta i över en timme på vår mat den andra gången vi åt där. På ett annat ställe så slängde sig en kackerlacka upp på bordet och spatserade över vår melon när vi satt och drack raki och avslutade vår måltid. Både jag och Tove flög upp förskräckt från bordet och fick snabbt byta bord och fick ännu mer raki och melon.

Just det här med raki är en stor grej i Grekland tydligen. Efter varje måltid bjuds man på raki och gott är det inte precis. Men man är ju inte den som tackar nej så mycket raki har det blivit ändå.


Alla städer med självaktning ska naturligtvis ha indianer som kränger skivor med panflöjtsmusik och har en lam show där dom dansar/spelar till plattan dom kränger. Platanias (grannstaden) är en stad med självaktning.


Jo man blir ju ruskigt hungrig när dom dekorerar sina charkdiskar så här.

Ölen var riktigt billig, det fanns ett grekiskt öl som hette Star och kunde köpas i nästan alla Super Markets och kostade bara tre kronor ungefär. Jag brukade inleda mina dagar vid poolen alternativt havet med att dricka en sådan.

Sista dagen i Agia Marina letade vi iväg oss en bit från huvudgatan för att käka någon annanstans. Vi hittade ett härligt lite ställe som låg avsides och hade riktigt billig mat, mycket fick man dessutom. Tove blev så proppmätt att hon inte var sig själv resten av kvällen och själv gick jag omkring som i en dvala. Mycket vin blev det för min kära flickvän också då jag inte dricker rött vin, så hon fick en halvliter till sig själv, lyckan var stor!


En halvliter för sig själv = lycklig madame!


En mycket mätt flickvän.

Hemfärden gick sådär. Naturligtvis så blev planet försenat, precis som på nedfärden, så vi kom nog hem cirka en och en halv timme senare än beräknad. När vi sedan skulle boka tågbiljett från Arlanda till Gävle upptäckte vi att det skulle kosta 900 kr för två personer, lite väl dyrt. Vi satte oss på Arlanda Express in till centralstationen och tänkte åka därifrån istället. Dom enda tåg som gick innebar att vi skulle få vänta i tre timmar på stationen och att det sedan skulle ta över tre timmar att åka hem med två tågbyten dessutom. Swebus sista buss hade givetvis redan gått, en buss vi förövrigt skulle hunnit med om inte planet varit försenat. Vi drog en chansning och gick till SGS-bussen, den sista för dagen, för att se om det fanns platser på den. SGS-bussen är shoppingbussen som går dagligen mellan Gävle och Stockholm. Alla platser på bussen var utsålda men alla resenärer hade inte dykt upp så chauffören sa åt oss att vänta och se.


Efter: Lite brunare den sista kvällen.

Tack och lov blev det lediga platser då inte alla kom till bussen i tid och vi kunde ta oss hem till Gävle. Trötta, hungriga och brunbrända anlände vi strax innan klockan 21 och Greklandssemestern var officiellt till ända. Till min stora lycka upptäckte jag att min blogg var sönderspammad och att det låg 2251 härliga kommentarer i moderationskön. Inte en enda kommentar hade något att göra med vad jag skrivit givetvis. Är inte internet ett härligt ställe så säg!

Navigation