Heaven

Det gick fort att läsa ut Ett ufo gör entré. Jag började igårnatt och läste cirka två tredjedelar. Sedan läste jag klart den idag. Riktigt bra bok. Nu gäller bara att kunna lägga vantarna på Jenny så har jag läst hela Juha och Jenny-serien. Jag blir väldigt nyfiken på Jonas Gardell himself när jag läser dessa böcker. Givetvis undrar jag hur mycket som är taget från hans eget liv och vad som är påhitt.

Det var riktigt svårt att somna igårnatt. Skulle gissa att jag slocknade först runt 05:30. Låg i några timmar efter jag läst och bara vred på mig. Gav upp till slut och gick och satte mig vid datorn med en kopp té istället. Saknade Tove och skrev ett mejl till henne. Tack och lov kommer hon imorgon så då slipper jag sakna. Vi planerar att dra ner till Stockholm över dagen i veckan, troligtvis onsdag eller torsdag.

Jag ska försöka att vara sparsam eftersom jag inte vet riktigt hur mycket pengar som kommer ryka i flytten. Tack och lov har jag inte haft samma sug efter att köpa DVD-filmer på sistone som jag brukar. Fick en rätt saftig sista lön från förra jobbet, med semesterdagar och sånt inbakat. Om nu bara A-kassan får tummen ur och fixar till min stämpling så kan jag slappna av lite. Känns lite oroväckande att gå in på nätet och läsa att det saknas aktuell ersättningsperiod för mig.

Två filmer har jag hunnit med idag. Sista Mad Max-filmen betade jag av och Silent Hill blev det nu på kvällen. Ingen av filmerna var något vidare, men nu har jag i alla fall sett hela Mad Max-serien. På två dagar. Silent Hill var en rätt ordinär skräckfilm baserat på ett TV-spel jag aldrig spelat. Mörker, spring, demoner och blod typ. Igårkväll såg jag Heaven med fantastiska Cate Blanchett och alltid duktiga Giovanni Ribisi. Mycket vacker och bra film som jag gillade skarpt.


Giovanni Ribisi och Cate Blanchett i Heaven. Rekommenderas starkt!

Navigation