Mad Mel

Jag har kollat på Mad Max så ögonen blött idag. Både första och andra filmen har jag kollat på. Tredje filmen väntar jag nog med till imorgon. Första filmen var dessutom dubbad till amerikansk accent, detta på grund av att filmskaparna trodde att amerikanerna inte skulle gilla den australiensiska accenten läste jag på IMDb.com. Tack och lov var tvåan med originalljudspår. Och mycket bättre än ettan som mest var seg och lite konstig.

Ondingarna i dom två första filmerna var då rätt tvistade. I ettan är det en ilsken Bobbo Krull-lookalike på motorcykel med blonderad lugg som agerar rätt instabilt. I tvåan en stor svensk i gimpsuit och mask som kallas Lord Humungus. Till sin hjälp har han en blödig snubbe med tuppkam som visar skinkorna. Det känns som manusförfattarna förmodligen rökt på en hel del när dom kom på dom karaktärerna. Sen var det en störig lite unge med en boomerang som morrade likt en hund och hade en hårvolym som inte var av denna värld.


”Perfectly you!”

Det var kul att se en så ung Mel Gibson dock. Innan hela kändiskarusellen började med ful hockeyfrilla och förutsägbara polisfilmer. Trailern till Gibsons nya film Apocalypto ser fruktansvärt läcker ut i alla fall och det är en av dom filmer jag längtar mest till just nu. Nu har jag inte sett The Passion of the Christ och tycker att Braveheart är lite överskattad men jag tror detta kan bli en succéfilm och en grym comeback för stackars prövade Mel.


Apocalypto

Navigation