The Filmlista

Väldigt sen kväll/tidig natt och jag har inte mycket för mig. Därför har jag snickrat ihop en egen lista med temat film. Sprid gärna vidare!

I give you, the filmlista!

Här hittade jag listan:
Detta är the original. Listan gjordes av mig, härligt att vara först med något (trots att det kanske inte är världens mest originella frågor.

Favoritfilm:
Det varierar mellan några få. I en tidigare lista i denna blogg svarade jag Gudfadern. Nu är jag inte lika säker på det, jag svarar Eternal Sunshine of the Spotless Mind istället. Den är grymt bra. Jag längtar otroligt mycket efter Michel Gondrys nya film The Science of Sleep. Den verkar vara nästan lika härligt skruvad.

Favoritskådis, manlig:
Edward Norton är ALLTID bra, i vad han än är med i!

Favoritskådis, kvinnlig:
Meryl Streep är en favorit. Audrey Tautou en annan.

Pinsammaste scen:
Det kanske är pubertalt, men när Jason Biggs karaktär blir tagen på bar gärning älskandes med en paj i American Pie tyckte jag var fruktansvärt pinsamt när jag såg den första gången.

Sämsta film:
Jag fullkomligen hatade Scary Video som är en sämre variant på Scary Movie och då ska ni veta att jag verkligen avskyr Scary Movie-filmerna!

Den här filmen gråter jag till:
Broarna i Madison County flödar tårarna till. En annan snyftare är Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta. Fantastiskt bra filmer som dessutom tar tid på sig att bygga upp känsla mellan karaktärerna istället för att bara skynda fram mot “kysscenen”.

Mest överskattade film:
Roy Anderssons En kärlekshistoria är jättehyllad. Jag avskyr den, bland det sämsta skit jag någonsin sett.

Att den här skådisen får göra film är ett mirakel:
Adam Sandler är så hemsk att jag har svårt att finna ord. Det är skrämmande att han är en av dom mest välbetalda inom Hollywood.

Roligaste filmen jag vet är:
Jag sitter sällan och gapflabbar åt filmer, det är oftare jag sitter och mysler istället. Ben Stiller tycker jag är skitrolig i praktiskt taget allt. Första gången jag såg Starsky & Hutch skrattade jag ovanligt mycket faktiskt. Tilläggas bör att jag och Pär hade hinkat ett gäng öl så stämningen var ju på topp också.

Världens mest onödiga uppföljare:
Scary Movie-uppföljarna. Fast hela filmserien är ju ruskigt onödig där.

Den här filmen ändrade jag uppfattning om andra gången jag såg den:
The Royal Tenenbaums gillade jag inte alls första gången jag såg den. Sen gick det några år och när jag hittade den billig på CDON började jag tänka på filmen och tänkte “den borde ju jag gillat”. Jag köpte den och andra gången jag såg den så tyckte jag den var skitbra.

Den här skådisen är jag lite hemligt kär i:
Audrey Tautou är bara för underbar.

Senast sedda film:
Idag såg jag The Bourne Supremacy med Matt Damon. Den var sådär. Medelbra.

Vad handlade den om?:
Om en agent som lider av minnesförlust och försöker reda ut vem han är och varför massa människor försöker ha ihjäl honom. Ungefär som ettan, The Bourne Identity. Den tredje filmen, The Bourne Ultimatum, startar inspelningen in om cirka en till två veckor tror jag.

Den här filmen är egentligen inte bra, men jag gillar den ändå:
Resident Evil-filmerna gillar jag av någon anledning trots att jag samtidigt sitter och tycker att det inte är något vidare bra. Jag fattar inte riktigt varför. Det måste bero på min fäbless för post-apokalyptiska filmer eller något sådant.

Jag vill att följande personer gör denna lista:
Jag vill att typ ALLA kopierar och sprider vidare denna lista så jag kan sitta och jäsa framför datorn och tänka “den där gjorde jag”. Jag tar ändå och utmanar några som jag skulle vilja se svaren från: Maria, Julia, Rymdkatten, Carin, Babilou, Emma Gray Munthe, Ellen, Axel och Karin.

Navigation