Del 1: Flytten

Nej jag har inte dött eller försvunnit från jordens yta. Jag har flyttat och slitit och inte haft internetuppkoppling förrän nu. Nu sitter jag i alla fall i den mycket mysiga lägenheten och knappar medan Tove sitter intill och knappar på PCn.

Flytten har gått bra. Det hela inleddes med att jag åkte upp till Hudiksvall på måndagen (30/10) för att låna morfars buss. Tanken var att jag skulle stanna i Hudiksvall till fredagen men jag fick åka ner till Gävle en dag tidigare för att slippa STORMEN. Nu visade det sig att STORMEN innebar att det blåste lite friskare på fredagen och lördagen, inget annat. Nåväl. Tillbaka i Gävle började jag lasta bussen med massa kartonger och all möjlig shit jag orkade ta själv. På fredagkvällen dök Tove upp och kunde hjälpa till med flyttandet. Under lördagen lastade jag och Pär in allt tungt i bussen.


En väldigt tom lägenhet.


En väääldigt fullpackad buss. Efter denna bild togs klämde vi in en madrass också.

Sen så städade jag och Tove så att händerna blödde. Det var ett utmattat ungt par som landade i sängen på lördagkvällen. Dagen efter gick turen ner mot Örebro med ett stopp på IKEA i Västerås för att köpa lite grejer till nya lägenheten. Vid sextiden kunde vi först sätta igång och lasta in saker i lägenheten. Tack och lov fick vi hjälp av Kattis, Fredrik och Toves föräldrar Claes och Annsa. Det var rätt tungt då vi bor på översta våningen och inte har någon hiss.


Här passerar vi Dalälven och jag gör en glad tumme upp!

När allt var inlastat såg det ut som ett bombnedslag men det är väl sånt man får räkna med i en flytt. Dagen efter, på måndagen, åkte jag och Tove och handlade lite mat och sånt innan jag gav mig iväg på den långa färden upp till Hudiksvall igen. Jag gjorde ett stopp i Gävle för att äta min sista pizza på Roma (en Kebab special för den som undrar). Sen åkte jag till min gamla lägenhet, lastade in skrivbordet och en bokhylla som skulle upp till Hudiksvall och gav mig iväg igen. Väl i Hudiksvall kunde jag konstatera att jag kört cirka 80-90 mil och spenderat över 1000 kronor på diesel till bussen. Det är väl smällar man får ta.

Dagen efter när jag skulle åka tillbaka till Örebro igen med tåg så snöade det vansinnigt mycket. Detta gjorde att tåget var försenat i en halvtimme ungefär. Till slut fick jag i alla fall sätta mig i en vagn. Som givetvis saknade värme. Jag hittade en varm vagn efter ett tag och kunde sitta där och halvsussa ner till Gävle. Tåget från Gävle till Örebro var i alla fall i tid och kunde transportera ner mig utan problem.


Blåsigt, snöigt och vansinnigt kallt på Hudiksvalls station.

Efter allt detta har vi packat upp, möblerat, besökt IKEA miljarder gånger och monterat grejer för glatta livet. Lägenheten ser fin ut och imorgon ska vi ha inflyttningsfest. Allt är inte helt fixat än så ni får hålla er till del 2 kommer då ni får se bilder på lägenheten. Jag lovar att ni inte ska behöva vänta i två veckor denna gång!

Navigation