Födelsedagsfest med kort varsel

Gårdagen bjöd på mycket trevligheter. Jag och Tove masade in oss till stan runt halv tre för att gå på systemet och sedan inhandla ost till kvällen. Jag köpte fem öl och Tove en liter vin. När vi var hemma igen började vi att göra pizza för fulla muggar. Två plåtar blev det med med massa god fyllning: oliver, lök, champinjoner, ananas, färska tomater, skinka och sparris. Hungriga som två utsvultna hyenor satte vi glatt i oss pizzorna medan vi såg på You, Me and Dupree. Jag lyckades få i mig en hel plåt pizza medan Tove åt nästan en hel, hon lämnade bara en liten bit.


Två plåtar med härlig pizza, redo att gräddas.

Efter vi tagit igen oss efter pizzorna och filmen gick vi in på nästa frossande. Denna gång var det dags för ost och Six Feet Under. Vi hade köpt fyra ostar. Min stora favorit St. Agur fanns med på ostbrickan och Toves favorit, Chevré med smält honung på, ingick även i kvällens frosseri. Vi hade även vitlöksfärskost och Port Salut. Mycket gott och vi blev läskigt mätta. Till detta åt vi även vindruvor och kex och jag hinkade öl medan Tove sörplade rödvin.

Runt tiotiden ringde Toves kompis Sanna och inledde konversationen med “Är ni på väg?”. Tydligen hade Sanna födelsedagsfest och var övertygad om att hon bjudit oss. Det hade dock inte dykt upp något SMS i Toves telefon. Vi slängde på oss lite kläder och gick dit (eller nästan rullade, på grund av all mat).

Hemma hos Sanna var det massor av folk som dykt upp för att gratulera. Jag blev bjuden på en öl av en trevlig kompis till Sanna och Tove fick en öl av Sannas lillebrorsa Emil. Det fanns även två tårtor som var ruskigt goda men av förklarliga skäl fick jag inte i mig så mycket. Efter det lekte vi en lek som hette Alias som gick ut på att man skulle beskriva ett ord utan att säga ordet. Riktigt kul, men verkligen med varierande svårighetsgrader på orden. Jag fick allt från “Sverige” till “Par Avion”. Runt klockan ett gick vi hem och landade trötta i sängen.


Sanna blåser ut ljusen på sin tårta.

Idag har vi tvättat för fullt. Tove var lite tung i huvudet efter allt vin igår. Själv var jag pigg och kry och kände inte av dom sex ölen jag drack igår. Jag kände inte ens av ölen igår när jag drack dom. Måste varit på grund av all mat. Under tiden vi väntade på tvätten tog vi en härlig promenad runt Tybble. Det har varit en riktigt kylig men skön dag idag och det var härligt att få komma ut och röra lite på sig.


Det finns riktigt fina studenthus borta vid universitet.


Tove poserar på en sten under vår promenad. Man kan ju undra lite hur det står till med balansen dagen efter en liter vin.

Efter tvättandet och promenerandet fixade vi en riktigt god sallad. Eller rättare sagt så fixade Tove salladen medan jag tog hand om tvätten. Det fanns allt från avokado till kräftstjärtar i den och det smakade fantastiskt gott. Nu har Tove den stackaren cyklat iväg till konserthuset för att jobba i garderoben under Lisa Nilssons konsert. Själv sitter jag hemma och myser och lyssnar på The Soundtrack of Our Lives. Snart ska jag pallra mig iväg och diska så att det ser lite bättre ut när älsklingen kommer hem.


Den grymt goda salladen.

Navigation