The Great Gig in the Örebro

Det gick bra att jobba. Visserligen var det tunga grejer vi lastade och det kändes lite i ryggen efteråt (jag skadade ryggen när jag jobbade i charken på Konsum i Gävle). Själva lastandet i sig var kanske inte så roligt men att få vara med och montera saker på scenen och se ljustornen växa fram var kul. Halv tre på eftermiddagen var jobbet innan konserten klar för min del och bandets ljud och ljuskillar fick pilla med finlirandet. Jag gick på stan och mötte Tove och handlade lite till middagen. Tove hade bjudit in svärmor på lasagne och vin innan konserten. Maten var grymt bra och efter vi suttit i soffan och tagit igen oss fick vi hasta in till stan då vi missat bussen. Jäkla Länstrafiken som skriver en sak på hemsidan och en sak på tidtabellerna i busskurerna.

Konserten var riktigt bra. Claes hade fixat oss riktigt bra platser och ljusshowen var grymt häftig. Pink Floyds låtar är ju riktigt bombastiska och rätt filmiska och det hade verkligen P-Floyd tagit tillvara på. Deras sologitarrist var helt outstanding och om jag ska vara ärlig så tycker jag han förtjänar bättre än att spela i (sorry för att jag skriver det) ett coverband. Nog för att P-Floyd är ett jättebra coverband (eller tributeband som dom hellre kallas). Wish You Were Here med allsång i finalen var helt otroligt bra.


Det är svårt att fånga ljusspelet rättvist men jag antar att jag lyckades bättre än mannen framför mig vars huvud ni ser till vänster. Han envisades med att fotografera med blixt hela konserten vilket innebar att varenda bild blev vit.


Ljusmasten i mitten ser lite ut som Örebros kända vattentorn Svampen.

Efteråt packade vi ihop ljusriggar, monitorbord, rullade ihop sladdar och slet för fullt. Vi var klar runt halv ett på natten och jag var hemma vid ett. Tove låg redan och sov då hon skulle upp tidigt idag och jobba hela dagen. Inatt sover hon över hos sina föräldrar eftersom hon har mycket mer nära till jobbet därifrån och ska upp och jobba tidigt imorgon också.

För att vi ska få träffas lite så ska vi iväg och käka pizza nu ikväll tillsammans med tjejen som Tove är personlig assistent åt. Sen efter det blir det en ensam kväll framför TVn för min del.

Navigation